Bijna tijd voor mooie voeten: zo voorkom je die nare ingegroeide nagels

Het lijkt erop dat het nu echt bijna weer tijd is voor open schoentjes. Voorzichtig kunnen we die leuke sandalen en peeptoes straks weer uit de kast trekken. Het enige probleem? Je winternagels. Je moet ze weer helemaal op en top in vorm krijgen en met een beetje pech heb je door alle kou een ingegroeide teennagel te pakken. Hoe voorkom je deze pijnlijke dingen voortaan en zorg je voor zomerklare voeten?

Wees lief voor je nagelriemen

Zorg dat je je nagelriemen nooit afknipt of korter knipt, zelfs niet als de dame van de pedicure het voor je wil doen. Je nagelriemen zorgen er nu juist voor dat je nagels mooi en sterk blijven. Daarom is aan je nagelriemen plukken bijna net zo erg als op je nagels zelf gaan zitten kauwen.

Let op de vorm van je schoen

Blijf dus weg van de veel te kleine en puntige schoenen. Vragen om moeilijkheden. Wel erg jammer aangezien we maar al te graag op stap gaan op dergelijke tenenklemmers.

Knip voorzichtig

Dat houdt in: knip je nagels recht af en laat de hoekjes netjes zitten, knip ze regelmatig en scheur of bijt ze nooit af.

Nat of droog

Wanneer je je nagels wil knippen kun je dit het beste doen na een bad of een douche. Je nagels zijn dan brozer door al het water en knippen een stuk gemakkelijker. Zorg ook dat je ze daarna goed afdroogt. Met natte teennagels in te strakke schoenen is zo’n beetje de gevaarlijkste situatie die we voor je teennagels kunnen bedenken.

Reageer op artikel:
Bijna tijd voor mooie voeten: zo voorkom je die nare ingegroeide nagels
Sluiten