Bikinilijn scheren een ellendige opgave? Zo voorkom je dat je rode bultjes krijgt

Het bikini seizoen is dan wel bijna voorbij, maar een gladgeschoren bikinilijn zónder rode bultjes willen we het hele jaar door wel. Wil jij je bikinilijn scheren? Doe dan je voordeel met Beautify’s tips.

Moet je nou iedere dag scheren, of het beste om de paar dagen? En welke producten gebruik je het beste? Wat zijn de meest gemaakte fouten en hoe krijg je het mooiste resultaat met je scheermes? Je lees het hier.

Bikinilijn scheren: eerst voorbereiden

Het is heel verleidelijk om gewoon dagelijks je scheermesje te gebruiken, zodat je verzekerd bent dat er geen ongewilde haartjes zitten. Maar toch is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Door een paar keer per week je huid te scrubben, heb je het minst kans op rode bultjes.

Vervang je scheermesje vaak

Een scheermesje is echt zoiets dat je altijd vergeet mee te nemen wanneer je boodschappen gaat doen. Maar toch is het aan te raden om vaak een nieuw exemplaar aan te schaffen. Want een fris, nieuw en scherp mesje zorgt ervoor dat je huid minder snel geïrriteerd raakt na het scheren. En ja, daardoor krijg je dus ook minder snel rode bultjes.

Warm water

Wanneer je haast hebt, wil je misschien gelijk aan de slag gaan met je scheermesje. Je hebt immers maar vijf minuten om je hele ochtendritueel uit te voeren. Maar toch kun je beter eerst lauw water over je bikinilijn laten stromen, voor je aan de slag gaat. Geen heet of echt warm water en al helemaal niet koud. Dan krijg je het beste resultaat.

De juiste scheerrichting

Voor eens en voor altijd duidelijkheid: je kunt écht het beste met de richting van de haargroei meescheren. Duw niet te hard en trek de huid een klein beetje strak, dan krijg je de boel het snelste glad.

Altijd scheerschuim gebruiken

Het is echt uit den boze om zonder scheerschuim of douchegel je scheermesje te gebruiken. Tenminste, als je rode bultjes wilt voorkomen. Dus. Sla een paar flinke flessen lekker ruikend scheerschuim in en zet ze pontificaal in de badkamer neer. Zo kun je het nooit vergeten te gebruiken.

Aftershave

Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt: gebruik na het scheren een aftershave. Hierdoor kalmeert te de huid en verminder je de kans op die ellendige rode bultjes. Zorg er wel voor dat je een neutrale geur kiest, anders ruik je daar beneden een beetje -eh- mannelijk. En dat is natuurlijk niet echt wat je wilt bereiken met jouw scheersessies.

 

Even loeren: Er zijn dus 8 soorten tepels in de wereld en dit zijn ze

DokterDokterJanitv

Reageer op artikel:
Bikinilijn scheren een ellendige opgave? Zo voorkom je dat je rode bultjes krijgt
Sluiten