Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 4 sep 2018

Weg met de stress! Het bindend studie advies gaat veranderen en daar worden alle studenten blij van

Hoe hard je ook blokt op dat ene moeilijke tentamen, je haalt hem maar niet. Hoe minder studiepunten, hoe groter de kans dat je je studie noodgedwongen moet verlaten. Gelukkig kunnen we allemaal opgelucht ademhalen nu we weten dat het bindend studieadvies gaat veranderen. Hè, hè.

Er komt zó veel op je af tijdens je eerste studie jaar en dan wil je naast studeren ook nog graag genieten van een sociaal leven. Pfff, hoe dan?! Binnenkort heb je in ieder geval één zorg minder aan je hoofd: het BSA.

Het bindend studieadvies gaat veranderen

De meeste studies hanteren een BSA van 45/60, als je dat niet haalt betekent dat dus dat je moet stoppen met je studie. Gelukkig is niet iedereen het daar mee eens en zit er een grote verandering aan te komen. Reden voor een extra feestje.

De kans is groot dat het aantal studiepunten dat je moet behalen wordt verlaagd naar 40 en daar kunnen wij wel mee leven. Dit wordt gedaan omdat driekwart van de studenten emotioneel is uitgeput door de werkdruk van hun studie en daar kunnen wij ons wel in vinden.

Nieuwe wet

De wet kan op zijn vroegst pas in 2020 zijn aangepast, wel kunnen hogescholen en universiteiten het verlaagde BSA zelf al eerder doorvoeren. Nog even bikkelen dus.

Lees ook: Waarom het wél een goed idee is alcohol te drinken tijdens het studeren

NOS

Reageer op artikel:
Weg met de stress! Het bindend studie advies gaat veranderen en daar worden alle studenten blij van
Sluiten