Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 12 juli 2017

5 x waarom een dag binnen blijven je gelukkiger maakt

Zijn vandaag al jouw plannen, letterlijk, in het water gevallen? Had jij wel twintig dingen op jouw to do lijst staan, maar ben je gedoemd om thuis te blijven? No worries, want een hele dag binnen blijven is juist heerlijk en maakt jou mega gelukkig. En dit is waarom:

1. Het is goedkoper

Wedden dat jij heerlijk op een terrasje had gezeten of een ijsje had gehaald als de zon nu vol scheen en het een graad of 30 was? Reken maar dat die warme dagen zonder regen een stuk duurder zijn en de zomervakantie is al duur genoeg. Daarom is het prima om op een dag zoals deze lekker binnen te blijven en jouw centjes te sparen.

2. Je hoeft niet jaloers te zijn op vrienden

Er is niets vervelender dan dat al jouw vriendinnen in de zon liggen, terwijl jij aan het werk of aan het studeren bent. Maar gelukkig regent het vandaag en kunnen zij ook niets spannends doen. Plus één voor jou, want jij mist daarom niets en hoeft niet jaloers te zijn op het leven vol zon van jouw vriendinnen.

3. Je kan niet verbranden

De zon schijnt niet en jij komt niet buiten. Dat betekent dat jij ook niet aan de felle stralen van de zon wordt blootgelegd en jij daarmee niet verbrandt. Ben jij even gelukkig, want het is echt geen pretje om als tomaatje onder de douche te moeten gaan staan. Plus: je hebt een goed excuus dat jouw melkwitte pootjes nog steeds spookachtig zijn, want tja: geen zon is geen kleur. Dat scheelt weer een aantal rimpeltjes later.

4. Een excuus om eindelijk te ontspannen

Het regent dat het giet en het komt letterlijk met bakken naar beneden; jij kan écht helemaal niets ondernemen vandaag. Een goed excuus om de voeten omhoog te gooien en daarmee totaal te ontspannen. Pak dat boek er weer bij waar je ooit eens aan begonnen was, of begin een nieuwe serie op Netflix die je vandaag in één klap kan bingewatchen. Je hebt het verdiend en dat vindt het weerbericht blijkbaar ook. Trouwens, het is nu ook perfecte timing voor films als The Notebook of Dear John, want de wolken huilen dus jij mag ook huilen.

5. Alle kook- en bakkunsten kunnen uit de kast gehaald worden

Normaal heb je er geen tijd voor of is het niet de moeite waard, maar zeg nou zelf: je kan vriendlief vanavond best even verrassen met een heerlijk zelfgemaakt taartje vol liefde. Uren heb je in de keuken gestaan, allemaal voor hem. Nou ja, vooral om de tijd te verdrijven, maar wie wordt er nou niet gelukkig van een heerlijk taartje of een vijf-gangen-diner?

En heb je geen zin in een vijf-gangen-diner of taart (dan moet je misschien wel naar de winkel namelijk), dan is dit dé perfecte dag om de kast in te duiken en te zien hoe creatief je kan zijn met alle ingrediënten die je over de jaren hebt verzameld.

Kortom: een dagje binnen blijven is af en toe nét wat je nodig hebt. In plaats van balen en mokken over het feit dat jouw plannen in het water vallen, is dit dé mogelijkheid om heerlijk te genieten van jezelf en jouw huisje en knus een kopje thee te drinken. Ontspannen is verplicht, en dat wil je maar wat graag.

Dit is misschien een leuke serie om te bingewatchen: Dit is wat we weten tot nu toe over Penoza seizoen 5 weten

Reageer op artikel:
5 x waarom een dag binnen blijven je gelukkiger maakt
Sluiten