Yasmine Esser
Yasmine Esser Travel 11 januari 2019

Binnenkort op reis? 9 x hoe je rustig wordt in een vliegtuig

De zomer is voorbij, maar jij gaat nog lekker op vakantie. Of je mag eindelijk voor je werk naar het buitenland. Leuk, maar als vliegen niet echt je hobby is kun je er behoorlijk tegenop kijken. Maar er zijn opties. Dit is hoe je zonder stress dat vliegtuig in stapt en er ook zen weer uit komt.

1. Weet: vliegen is hartstikke veilig

Dat vliegen veiliger is dan autorijden wist je misschien al. Maar wist je ook dat vliegen zelfs veiliger is dan thuisblijven? 47 procent van de dodelijke ongevallen gebeuren namelijk in de privésfeer. Hup, aankleden en de deur uit.

2. Denk aan je bestemming

Zet bijvoorbeeld een foto van je tropische resort op je telefoon. Voel je de paniek toenemen en durf je niet meer in te stappen? Kijk naar je exotische bestemming en denk er aan dat je morgen cocktails nipt op het strand. Zo weet je waar je het allemaal voor doet.

3. Word vriendinnen met de stewardessen

Superhandig als je als eerste een drankje krijgt. En dat ze gezellig met je komen kletsen als het even zwart wordt voor je ogen. Bovendien kun je opletten op je nieuwe buddy’s. Zijn zij rustig? Relax, dan is er niets aan de hand.

4. Vliegen is natuurlijk

Het voelt misschien gek dat een enorm toestel met al die mensen en hun bagage de lucht in gaat. Echter, de luchtvaart maakt juist handig gebruik van de natuurwetten en de wetten van de aerodynamica. Good to know.

5. Ontspan

Lekker makkelijk gezegd natuurlijk, als je lichaam stijf staat van de stress. Probeer het toch, want wie ontspannen is, kan niet bang zijn. Angst gaat namelijk gepaard met spanning. Begin bij je tenen en ontspan langzaam één voor één je lichaamsdelen. En adem uit.

6. Neem iemand mee die je steunt

Geen beter excuus om de hele reis in de hand van je lover te knijpen.

7. Verwen jezelf

Now is the time. Neem lekker die chocoladekoekjes die je normaal nooit mag van jezelf. Drink je altijd braaf water? Neem nu dan een écht lekker drankje.

8. Turbulentie is gewoon een hobbel in de weg

Op de snelweg krijg je exact hetzelfde gevoel. Niets aan de hand.

9. Neem een slaappil

Als je het echt niet ziet zitten om zonder paniekaanvallen en hysterische huilbuien op je bestemming aan te komen, is het misschien een idee om een kalmerend pilletje te slikken. Overleg met je huisarts wat het beste middel is. Voor je het weet sta je weer op de grond. O, nu al? Je wilt nog helemaal niet uitstappen, je was net zo’n lekker tukje aan het doen.

Nog geen tickets geboekt?

Klik op de foto en lees wat de goedkoopste dag is om een ticket aan te schaffen. vliegtuig

Reageer op artikel:
Binnenkort op reis? 9 x hoe je rustig wordt in een vliegtuig
Sluiten