Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 16 aug 2015

Bizar: Facebook weet wanneer jij verliefd wordt

Facebook is een onderdeel van ons leven geworden. Je deelt je leven op dat blauwe platform. Maar waar je dacht dat je je verliefdheid nog voor jezelf kon houden, kan Facebook zelfs dat achterhalen. Ze kunnen precies zien wie er op dit moment verliefd zijn. Say what?!

We know, dat klinkt best angstaanjagend. Maar het valt best mee. Een data-analist van Facebook heeft namelijk naar het gedrag gekeken van Facebook gebruikers voordat ze aangaven een relatie te hebben. En wat bleek? De interactie tussen de twee lovebirds ging aanzienlijk omhoog.

Je ziet het in de onderstaande grafiek. Het 0 punt op de ‘X’ as staat voor het moment waarop de lovebirds allebei aangeven een relatie te hebben met elkaar. Voor dit punt zie je de interacties tussen hen alleen maar omhoog gaan. Twaalf dagen voor het officieel maken van de status is de interactie op z’n hoogst: gemiddeld 1,67 post per dag.

Grappig weetje: op het moment dat jullie relatie officieel is, neemt het aantal interacties af maar de toon naar elkaar toe wordt wel liever. Benieuwd hoe ze weten hoe lief jullie naar elkaar toe zijn? Ze kijken naar het aantal keer dat je ‘love’, ‘nice’ en ‘happy’ gebruikt bijvoorbeeld in plaats van ‘hurt’, ‘sad’ of ‘hate’.

Toch leuk om te weten, right?!

Reageer op artikel:
Bizar: Facebook weet wanneer jij verliefd wordt
Sluiten