Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 13 jun 2017

Bizar maar waar! Je lichaam kan je vertellen wanneer een man niet goed voor je is

Als je de man van je dromen hebt gevonden, heb je soms het idee dat je zweeft. Alles gaat vanzelf, je voelt je goed. Je hebt misschien wat minder honger, maar verder voel je je fantastisch. Je voelt dat het klopt. Maar ook als je samen bent met een man die het niet is voor jou, kan je lichaam je dat vertellen.

Soms twijfel je over een man of relatie. En er is een manier waarop je lichaam je vertelt dat de man waarmee je date misschien inderdaad niet de ware voor je is.

Het is niet zo dat je ineens een verstopte neus krijgt als je met een foute vent in bed ligt. Maar het is wel zo dat je lichaam soms al weet dat hij niet Mr. Forever is, terwijl je brein dat nog niet weet.

Het heeft allemaal te maken met seksuele opwinding. En ja, het is logisch dat je na een paar jaar iets minder de behoefte voelt om elkaar alle hoeken van de kamer te laten zien. Maar je hebt waarschijnlijk zelf wel door of je tijdelijk in een seksdipje zit of dat je je écht niet meer op een seksuele manier tot hem aangetrokken voelt.

Je lichaam vertelt je of je hem nog wil

Seksuele opwinding is een ingewikkeld proces. Je wordt niet zomaar opgewonden als je een aantrekkelijke gozer voorbij ziet wandelen. Het heeft ook te maken met je relatie met de manspersoon, een gevoel van connectie en fysieke en emotionele aantrekkingskracht. En met externe factoren: ben je gespannen, heb je stress, hebben jullie ruzie gehad? Alles heeft invloed.

Het kan dus zijn dat je met je lover tussen de lakens ligt, maar dat je geen zin hebt in seks. Omdat je fysiek, emotioneel of mentaal geen aantrekkingskracht voelt.

In Amerika hebben ze pilletjes ontwikkeld waardoor vrouwen op zo’n moment wel zin in seks krijgen. Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Je kunt bijvoorbeeld deze tips opvolgen. En als je het echt nooit meer warm voelt worden tussen je benen, tja, dan heeft dat misschien wat te betekenen. Namelijk dat je je niet meer echt aangetrokken voelt door je vent.

Denk goed na wat je wil met je relatie. En of hij wel echt de man is voor jou. Luister naar je lichaam en je weet het antwoord.

Lees ook: Waarom je je tijd niet meer mag verspillen aan een man waar je geen toekomst mee ziet

Reageer op artikel:
Bizar maar waar! Je lichaam kan je vertellen wanneer een man niet goed voor je is
Sluiten