Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 15 okt 2018

Bizar maar waar: Je lichaam wéét of je de ware hebt ontmoet en dat zit zo

Tuurlijk, je voelde het in je buik. Het leek alsof alles in je buik een rondje draaide toen je hem voor het eerst zag. Je hoofd sloeg op hol, want je kwam nauwelijks goed uit je woorden. Je werd duizelig. Maar wist je dat je lichaam al wist dat hij de ware was, vóórdat jij het wist?

Het blijkt maar weer eens dat je lichaam een genie is. Een genie die beter werkt dan Tinder en Happn en die zodra jij iemand ziet al genoeg weet. De vraag: is dit Mister Forever of is dit Mister Right Now? lost je lichaam binnen no time op.

Wetenschappers hebben ontdekt dat het allemaal aan je genetische codering ligt. Dat zit zo. Ieder mens heeft een uniek Humaan leukocytenantigeen. Hierdoor weet je immuunsysteem of cellen van jou zijn of dat er misschien een ongewenst virus of bacterie is binnengedrongen. In dat laatste geval komt je innerlijke leger in actie.

Maar dit hele systeem heeft ook invloed op de liefde en of je je aangetrokken voelt tot iemand. Je voelt je namelijk juist aangetrokken tot iemand met een heel ander soort immuunsysteem.

Je lichaam wil graag dat jij en je lover zich gaan voortplanten. En als jullie allebei verschillende immuunsystemen hebben, krijgt je een soort super baby’s.

Je hebt er een neus voor

De wetenschappers onderzochten de aantrekkingskracht tussen 254 koppels. En ze ontdekten dat je vooral kunt ruiken of je immuunsysteem matcht. Je vindt namelijk je lover wel erg lekker ruiken.

Mocht je op een date zijn met een man en merken dat je de hele tijd je neus in zijn trui wilt duwen om zijn geur op te snuiven? Dan weet je dat je goed zit.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit artikel waarschijnlijk ook even lezen: Niet alleen de leukste maar ook de slankste: single meisjessingleskinny-770x462

cosmopolitan

Reageer op artikel:
Bizar maar waar: Je lichaam wéét of je de ware hebt ontmoet en dat zit zo
Sluiten