Bizar populaire make-up trend in Korea: make-up waardoor je ziek lijkt

In Korea hebben ze wel eens vaker vreemde dingen, maar deze trend vinden wij wel heel bizar. Jezelf ziek doen laten lijken door middel van make-up.

Make-up gebruiken wij vaak om onszelf mooier te maken. Om onze puistjes te verstoppen, onze wallen weg te werken en onszelf er zo wakker mogelijk uit te laten zien. Maar bij deze nieuwe rage is het juist de bedoeling dat je jezelf ziek make-upt.

Sinds kort zijn er speciale make-up setjes te verkrijgen met rode, oranje, bruine en witte oogschaduw erin. Het rood kun je onder je ogen smeren waardoor iedereen zal denken dat je net hebt gehuild. Het wit kun je gebruiken om je huid lichter te maken zodat iedereen zal denken dat je ziek bent. En met het bruin kun je warrige wenkbrauwen creëren die in een zorgelijke positie lijken te staan.

Nu zul je je misschien denken: waarom zou je dit doen? Goed excuus om werk af te zeggen misschien? De Koreaanse meisjes doen het echter voor aandacht. Als het lijkt alsof ze net gehuild hebben of ziek zijn zullen er mensen voor hun zorgen. Een extra knuffel, een hand op je schouder, een arm om je heen en iemand die de hele dag alles voor je doet om je extra te verwennen. Zou jij het doen?

Reageer op artikel:
Bizar populaire make-up trend in Korea: make-up waardoor je ziek lijkt
Sluiten