Say what? Dit is de bizarste maar meest makkelijke manier ooit om direct gelukkiger te worden

Dat wetenschappers af en toe vreemde dingen ontdekken wisten we stiekem al. Maar aan die rij van ietwat vreemde ontdekkingen, kunnen we nu nog iets toevoegen. Onderzoekers hebben namelijk een manier gevonden waardoor wij mensen direct gelukkiger kunnen worden, De manier waarop is echter redelijk vreemd.

De ontdekking is gedaan in Nederland, aan de Universiteit van Utrecht. Daar bleek namelijk uit een onderzoek dat als je jezelf direct gelukkiger wil voelen, je het zweet van een ander zou moeten ruiken.

Sterker nog, het kan niet bij alle soorten zweet. Alleen het ruiken van zweet van gelukkige personen zou jou ook direct een gelukkig gevoel geven. Voor het onderzoek hadden de onderzoekers mensen in een bioscoopzaal geplaatst. De ene groep kreeg een happy film te zien en de andere groep een enge. Vervolgens verzamelden de onderzoekers het zweet van de filmkijkers wat ze vervolgens lieten ruiken aan andere mensen. Daaruit kwam de conclusie dat wij reageren op happy zweet van anderen.

Ondanks dat dit redelijk vies klinkt, en misschien ietwat apart, is het helemaal niet zo gek. Wij kunnen onze negatieve gevoelens namelijk ook overbrengen door middel van de zogenaamde chemosignalen (een manier waarop we emoties kunnen communiceren). Daarom is het niet zo gek dat we dit nu ook kunnen met onze positieve gevoelens.

Kortom, je weet wat je te doen staat in de sportschool. Kies de persoon die er het meest gelukkig uitziet om naast hem of haar op de loopband te gaan staan. Met een beetje geluk vliegt er een drupje happy zweet over naar jou. Gratis gelukkiger, mooier kan niet toch?!

Reageer op artikel:
Say what? Dit is de bizarste maar meest makkelijke manier ooit om direct gelukkiger te worden
Sluiten