Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 1 mrt 2018

Onderzoek beweert dat meiden met déze oogkleur officieel het knapst zijn

Knijp maar in je handen als je blauwe ogen hebt. Hiermee geef jij je vriendinnen met niet-blauwe ogen het nakijken: volgens onderzoek ben jij namelijk officieel de knapste van het stel.

Dit nieuws is waarschijnlijk moeilijk te verkroppen voor je besties die bijvoorbeeld bruine ogen hebben. Maar toch wijzen verschillende onderzoeken uit dat je aantrekkelijker bent als je een paar blauwe ogen bezit.

Blauwe ogen zijn aantrekkelijker

Het is niet voor niets dat acteurs met een blauwe oogkleur in Hollywood makkelijker aan de bak komen. De website PEIMAG weet waarom: ‘Meerdere onderzoeken wijzen hetzelfde uit. Een groot deel van de mensen beschouwen mensen met blauwe ogen als aantrekkelijker dan mensen met bruine of hazelkleurige ogen.’

Natuurlijk werkt het in de echte wereld niet zo. Als je blauwe ogen hebt hoef je er niet per se uit te zien als een supermodel en als je een andere kleur hebt ben je heus niet onaantrekkelijk.

Trek je er dus vooral niet te veel van aan als je niet ‘de juiste kleur’ ogen hebt. En als je wel blauwe kijkers hebt: bescheidenheid siert de mens, maar je mag er stiekem wel mee opscheppen. Je kent de gezegde if you got it, flaunt it vast wel.

Reageer op artikel:
Onderzoek beweert dat meiden met déze oogkleur officieel het knapst zijn
Sluiten