Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 6 okt 2014

Blijf lachen! 10 x waarom dat zo goed voor je is

Lachen is niet alleen heerlijk, het is ook nog eens super goed voor je. Het helpt tegen diverse kwaaltjes en daarom zetten wij nog een keertje op een rijtje waar lachen nu allemaal goed voor is. Keep on smiling ladies.

1. Het reduceert stress

Lachen heeft effect op de hormonen cortisol en epinephrine. Deze stresshormonen verlagen aanzienlijk tijdens een goede lachpartij.

2. Het maakt het leven dragelijk

Oef, dat klinkt depressing maar het is wel zo. We hebben helaas weinig te zeggen over de loop van het leven en dat kan soms erg frustrerend zijn. Denk aan het verliezen van je baan of iemand kwijt raken. En hoewel we hier niets aan kunnen doen, hebben we wel zeggenschap over de manier waarop we ermee omgaan. Lachen beschermt het lichaam en onze geest tegen deze narigheden en hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt, hoef je dus ook geen lachje te onderdrukken in deze tijden.

3. Goed voor de bloeddruk

Lachen zorgt voor een lagere bloeddruk en voor een goede doorstroming. Dit vermindert ook nog eens de kans op hart- en vaatziektes.

4. Eigenlijk ben je aan het sporten

100 minuten lachen staat gelijk aan tien minuten beuken op de roeimachine of fiets. Er zijn inmiddels zelfs ‘yoga lachgroepen’ die lachoefeningen doen om zo kwaaltjes te verhelpen als migraine of depressie.

5. Het heeft invloed op pijn

Lachen is één van de allerbeste natuurlijke pijnverlichters. Dit komt door de endorfines die bij het lachen vrijkomen. Gewoon blijven lachen dus als je je teen weer eens tegen de deur stoot.

6. Het is goed voor je social skills

Mensen willen nou eenmaal met gezellige mensen rondhangen. Als je mensen aan het lachen kan maken wordt dit altijd gewaardeerd. Volgens wetenschappers heeft lachen effect op de manier waarop mensen met elkaar bonden en communiceren. Plus het is universeel, wat het dus ook makkelijker maakt om contact te leggen met nieuwe mensen in het buitenland.

7. Het maakt dingen minder ongemakkelijk

Lachen snijdt door pijnlijke situaties heen en stelt iedereen in staat te ontspannen. Ook maakt het dat je andere perspectieven kan innemen én reduceert het agressie. Waar is lachen eigenlijk niet goed voor?

Reageer op artikel:
Blijf lachen! 10 x waarom dat zo goed voor je is
Sluiten