Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 19 mei 2016

Blind date Merel + Stijn: ‘Hem leek het wél heel leuk om nog eens wat te drinken’

Een maand geleden plaatsten we een oproep voor een blind date voor alle veel te leuke vrijgezelle meisjes van ons land. Honderden meisjes gaven zich op maar helaas konden we niet iedereen verblijden met een match made in heaven. Merel mocht wel op date, maar of Stijn echt haar droomman was...

Merel is 21 jaar oud en studeert aan de Kunstacademie. Ze is helemaal klaar met Tinder en Happn. Als ze een match heeft, is het óf een man die een avontuurtje wilt of ze blijft het gevoel houden dat hij het toch niet helemaal is. Daarom besloot ze het gewoon te doen en gaf ze zich op voor de Beautify x Manners Blind Date.

‘Een kruising tussen Chris Hemsworth en Michiel Huisman lijkt mij ge-wel-dig’

Ze valt vooral op creatieve types. Een vrije geest. Op haar wensenlijstje stond ook dat ze graag een date wilde met een lange man, want ze houdt van hakken aan haar poezelige voetjes. En verder, als het kan, ook graag een mannelijk type, breed, langer haar, een baard. Denk Chris Hemsworth meets Michiel Huisman.

Zo lang het maar geen kakker is. Oeps. Want het eerste dat ze dacht toen ze Stijn zag lopen was ‘wel een beetje een kakker’.

Een heel nette jongen

Merel was als eerste in SNCKBR. Vanaf haar tafeltje zag ze hem buiten al lopen en ze dacht meteen ‘nee, qua uiterlijk is dit niet waar ik op val’. Maar ze besloot er open in te gaan en wel te zien of het zou klikken. Het was een leuk gesprek. Maar ze bleef bij haar mening, Stijn was niet haar type. Hij kwam een beetje over als een heel nette jongen.

´Ik hoefde gelukkig niet na te denken over wat ik ging eten´

Stijn bleek een gezellige jongen, met een creatieve baan. Dat vond ze wel ontzettend leuk want ze kon hierdoor met hem spreken over haar opleiding op de kunstacademie. Stijn genoot zichtbaar van het eten. Dat zei hij ook, dat hij een meisje wilde dat erg van eten houdt. En dat ze niet té gezond mocht doen. Merel kon dit wel waarderen want stiekem keek ze zoals élk meisje toch naar de verantwoorde keuzes voor een date.

Stijn wilde nog wél wat drinken

Toch was er totaal geen seksuele spanning. En er is ook niet gekust. Misschien omdat ze toch niet helemaal een klik bleken te hebben.

‘We zijn een stukje gaan lopen en toen kwam ik erachter dat hij toch niet echt dezelfde passies heeft. Ik dacht nergens bij ‘wow, wat super leuk dat je dit doet’. Toen dacht ik, ik moet even eerlijk zijn. Ik heb gezegd dat ik het hartstikke gezellig vond maar dat hij niet het type is om verliefd op te worden. Ik heb wel mijn nummer geven.’

‘Ik ben heel kieskeurig hoor, haha!’

Stijn stuurde een berichtje hoe gezellig hij het had gevonden en dat hij het wel leuk zou vinden om nog wat te drinken. Hij maakte ook opmerkingen dat hij een meisje wilde met mooie ogen en een mooie lach en dat Merel dat wel had.

Merel antwoordde dat ze dat voor de gezelligheid eventueel nog wel een keer wilde afspreken maar meer ook niet. Daarna stuurde Stijn nog een artikel door en een YouTube filmpje en besloot Merel niet meer te reageren. Au.. “Ik wilde niet de indruk wekken dat ik van gedachte was veranderd”.

Zelf zegt ze: ‘Ik ben wel kieskeurig hoor. Ik vind wel dat als ik iemand een beetje leuk vindt, ik wel wil afspreken. Maar bij hem had ik het niet.’

Al met al was het geen horrordate, want het was reuze gezellig, maar een huwelijk, huis en baby zitten er niet in. Merel hoopt dat hij een heel leuk meisje tegenkomt. ‘Ik weet zeker dat hij haar tegenkomt. Dat verdient hij echt. Hij kwam over als een heel lieve jongen die echt zijn best zal doen voor een meisje’ zegt Merel.

Bovendien, ze zou zo nog een keer met Beautify op blind date gaan. ‘Ja, ik zou het zo nog een keertje willen doen. Je kunt je helemaal niks bij iemand voorstellen en je kunt je niet voorbereiden. Alle indrukken waren zo veel intenser, je wilt alles van elkaar weten,’ zegt ze monter. Nou, die steken wij Beautify-meisjes dan maar in haar eigen zak.

BEN JE BENIEUWD HOE Stijn HET VOND?

Lees hier Stijns verhaal over Merel want ook hij vertelt alles over zijn blind date. Wat is zijn kant van dit verhaal?

SNCKBR

SNCKBR is één van dé hotspots van dit moment in Amsterdam waar je gezond kunt snacken zonder enig gevoel van schuld. Het is een tentje waarbij zondigen gezondigen wordt. Het menu is frituurvrij maar je kunt er wel een frikandel eten bijvoorbeeld. Gemaakt van kip, zoete aardappel en havermout. Yummm. En ze organiseren nog leuke feestjes ook. Perfect voor je ontbijt, brunch, lunch, drinks en diner. Eigenlijk ieder moment van de dag. Come over to the light side!
Adres: Van Woustraat 34 en binnenkort ook op de Kinkerstraat. Stay tuned.

Reageer op artikel:
Blind date Merel + Stijn: ‘Hem leek het wél heel leuk om nog eens wat te drinken’
Sluiten