Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 10 mei 2018

7 redenen waarom die bloedhete nachten zo gek nog niet zijn

Het is eindelijk mooi weer maar toch durven we weer als echte Hollanders te klagen. Want die warme nachten zijn zó vreselijk. We slapen slecht, het is te warm en de muggen lijken elke avond een feestje in jouw slaapkamer te houden. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel hoor. Daarom zeven voordelen van die hete nachten:

1. Het ultieme excuus om laat te gaan slapen

Je probeert elke avond vroeg je bed in te duiken maar helaas lig je vaak té laat met een schuldgevoel in bed. Want dat laat slapen is toch een dingetje voor je ‘ik-leef-verstandig-houding’. Maar met deze warme dagen doe je er juist goed aan om laat te slapen. Want hoe later, hoe koeler. En hoe koeler je slaapt, hoe beter je nachtrust. Ga daarom gerust om 02:30 slapen.

2. Je staat vroeg op

Want door de zon voel je je fitter en heb je minder slaapuren nodig. Bovendien word je toch wel je bed uitgebrand en sta je hoe dan ook vroeg op. En dat zorgt ervoor dat je heerlijke lange dagen hebt in plaats van die winterdagen waarin je tot 12:00 uur in je nest blijft liggen. Geniet van die vroege ochtenden wat je dag zal hoe dan ook effectief uitpakken.

3. Het ultieme vakantiegevoel

Warmte geeft je een goed humeur. Maar ook de klamme avonden en de krekels die je hoort doen je denken aan de fijne lange zomers die we vroeger nog hadden (oké even zeuren). Geniet nog maar even van deze warme nacht vanavond want voordat je het weet lig je weer te kleumen in je bed terwijl je de regen hoort als je wakker wordt.

4. Grote kans dat je lover poedelnaakt slaapt

Want meneertje heeft het hoe dan ook veel te heet om in zijn joggingbroek of boxer te gaan slapen. En daarom heeft hij geen keuze. He will be naked tonight.

5. En jij ook

Nu denk je misschien wat lul je slap, maar als jij naakt bent zal er weinig slap blijven (heb je ‘em?). Oftewel: warme nachten zorgen voor nog meer sexy time en dat maakt iedereen zielsgelukkig.

6. Je wordt nooit wakker met een stijve nek of rug

Dit is de grootste ellende als je een nacht op de tocht hebt gelegen of het simpelweg ijskoud hebt. En dan word je wakker en constateer je dat je de aankomende dagen alleen nog maar voor je uit kan kijken en geen hotte mannen kan spotten. In de zomer zal je dit nooit overkomen en wees daar die warme nachten alsjeblieft een beetje dankbaar voor.

7. Je kan nóg meer wijn drinken

Want het te veel aan alcohol zweet je er zeker te weten uit door de hitte in je bed. Voel je niet schuldig als je een paar wijntjes te veel hebt gedronken, want niet alleen zweet je ze eruit, je had ook geen keuze want je móest wel lang opblijven (kijk punt één).

8. Alleen onder een laken slapen is heaven

Een veel sexier gevoel en tafereel bestaat er niet. Jouw zongebruinde huid en gebleekte haren door de zon enkel en alleen onder een wit laken. Geloof ons, als hij er niet blij van wordt dat jij zelf wel want dit is misschien wel één van de momenten waarop wij vrouwen ons echt mooi en sexy voelen.

Tóch nog moeite met in slaap komen? Zo los je het op:
Slaap lekker: Met dit trucje slaap je binnen 60 seconden

Reageer op artikel:
7 redenen waarom die bloedhete nachten zo gek nog niet zijn
Sluiten