Zilvershampoo: Dé redder voor blond haar

Blond haar mooi blond houden is een hele klus. want al binnen een paar weken krijgt je haar een gelige gloed over zich. Nu hoef je niet direct naar de kapper te rennen om je haar opnieuw te laten blonderen, want de oplossing is simpel.

De reden dat geblondeerd haar na een paar weken een gele gloed krijgt, is dat het haar probeert om het oude pigment wat is ontkleurt weer te herstellen. Gelukkig kun je de gelige kleur tegen gaan met zilvershampoo.

Zilvershampoo

Deze shampoo is je redder in nood. Een zilvershampoo heeft niet echt een goede naam, want vaak wordt het geassocieerd met oude vrouwtjes die blauw/paarsig haar hebben. Maar dat is helemaal niet nodig, want deze shampoo is een uitkomst voor alle (nep)blondines.

Hoe werkt dat dan?

Om de werking van zilvershampoo te begrijpen is het makkelijk om het kleurenwiel erbij te pakken. Kleuren die tegenover elkaar liggen in het wiel neutraliseren elkaar. Zoals je kunt zien heft de kleur paars de kleur geel op. Zilvershampoo bevat blauw/paarse pigmenten en heft daarom de gele gloed uit je haar op.

Maakt het mijn haar ook lichter?

Zilvershampoo kan je haar niet lichter maken want de shampoo bevat geen waterstofperoxide of andere bleekmiddelen. Het is echt puur om de gele gloed te neutraliseren. Wanneer je je haar lichter wil hebben of je uitgroei wil bijwerken kun je het beste naar de kapper gaan.

Welke shampoo is de beste?

Er zijn verschillende zilvershampoos op de markt en ze bevatten allemaal weer andere ingrediënten. Voor een goed resultaat zul je de zilvershampoo enige tijd moeten laten intrekken, maar het verschilt per merk hoe lang dat is. Test het van tevoren altijd goed uit op één plukje, want de blauw/paarse kleur kan doorslaan in je haar en dan heb je wél de paarse-oude-vrouwtjes-haarkleur. Mocht dat per ongeluk toch het geval zijn dan is dat ook zo weer opgelost door één of twee keer je haar te wassen met een anti-roos shampoo.

Gebruik de shampoo alleen wanneer het nodig is, want in tegenstelling tot andere shampoos is het geen voedende en verzorgende shampoo.

Reageer op artikel:
Zilvershampoo: Dé redder voor blond haar
Sluiten