Föhntips voor de allermooiste blowdry ooit

Ken je dat heerlijke gevoel wanneer je bij de kapper bent geweest en je haar dankzij een meesterlijke blowout perfect zit? Dat gevoel wil je toch elke dag? Dat kan. Met deze tips creëer je in een handomdraai je eigen kapperswaardige blowout.

Liever een tutorial zien? Bekijk ‘m hier.

Wrijf je haar niet droog met een handdoek

Een goede blowout valt of staat met een goede voorbereiding. Wanneer je je haar wild droog wrijft met een handdoek creëer je pluizig haar. Ook je haar vastzetten in een handdoek is niet bevorderlijk voor je blowout, dat zorgt namelijk voor platte haarwortels waardoor je never nooit meer volume in je haar krijgt.

Gebruik een hittebeschermend product

Je haar heeft best wat te verduren tijdens een föhnbeurt. Zorg daarom voor de juiste bescherming voor je haar. Een hittebeschermend product legt door middel van polymeren een laagje om je haar heen wat de hitte verdrijft. Let vooral op de puntjes want die zijn het meest kwetsbaar en beschadigd, waardoor ze het meeste te lijden hebben van het föhnen.

Gebruik niet teveel producten

Teveel producten gebruiken is de ergste vijand van een goede blowout. Gebruik op je vochtige haar een kleine hoeveelheid van je hittebeschermende product en houd het daarbij. Je kunt altijd later nog producten toevoegen, maar niet meer weghalen. Kijk vooral uit met het gebruik van haarstyling producten rond je haargrens, dit zorgt er al snel voor dat je haar vet wordt.

Kies de juiste omgeving voor het föhnen

Vochtigheid zorgt voor pluizig haar. Wanneer je je haar in de (net gebruikte) badkamer föhnt is het daarom logisch dat je je haar niet in een optimale conditie krijgt. Je kunt je haar daarom beter in de slaapkamer föhnen.

Kies de juiste föhn (ionic of niet)

Een föhn met ionische werking is ideaal om statisch haar te voorkomen. Maar het heeft ook een nadeel. Want doordat de haarschubben plat gelegd worden (en je haar daardoor niet statisch wordt), verliest je haar ook volume. Wanneer je haar dun en slap is kun je er daarom beter voor kiezen om de ionische functie uit te schakelen.

Begin met het drogen van de haarwortels

Tenzij je een pony hebt begin je met het drogen van je haarwortels. Door voorover te hangen en je haarwortels met je vingers los te masseren geef je ze een ‘lift’ en creëer je zonder veel moeite volumineus haar.

Föhn altijd naar beneden

Zorg dat je de föhn ongeveer tien centimeter van je haar afhoudt, en altijd met het haar mee naar beneden föhnt. Op deze manier maak je de haarschubben glad en krijgt je haar een mooie glans.

Föhn het grootste gedeelte van je haar zonder borstel

Ongeveer 75 procent van je haar kun je föhnen zonder een borstel. Ga met je handen door je haar om zo textuur in je haar te krijgen. Het laatste stukje kun je dan afmaken met behulp van een föhnborstel. Op deze manier beschadig je en je haar minder doordat je niet zoveel met de borstel aan je haar hoeft te trekken, én het kost stukken minder moeite. Wij zijn fan van Babyliss.

Eindig met koude lucht

Door je blowout te eindigen met de koele stand op je föhn sluit je de haarschubben waardoor je haar mooi gaat glanzen. Ook fixeer je op deze manier je kapsel.

Spray een glansspray eerst op je handen

Wat een mooi geföhnd kapsel meteen ruïneert is teveel glansspray. Vaak wordt het direct op het haar gesprayd waardoor je de hoeveelheid niet kunt reguleren. Door de spray eerst op je hand te sprayen en het daarna beetje bij beetje in je haar te kneden, hou je de controle over de hoeveelheid en de plek waar het terechtkomt.

Zet je haar vast in een losse knot of vlecht voordat je naar bed gaat

Door je haar op een losse manier vast te zetten hou je het geföhnde model langer vast. Gebruik droogshampoo wanneer je haar bij de haarwortels vet wordt. Op deze manier geef je je haar ook meteen een volume boost.

Reageer op artikel:
Föhntips voor de allermooiste blowdry ooit
Sluiten