Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 18 jan 2016

Blue Monday: dit is waarom het soms zo heerlijk is om toe te geven aan het sombere gevoel

Als je somber bent zullen je vriendinnen waarschijnlijk alles doen om je weer op te vrolijken. Maar soms is er eigenlijk niets heerlijker dan gewoon toegeven aan je neerslachtige gevoel. Waarom? Omdat je dan ongegeneerd deze dingen kunt doen.

Zielige films kijken

Instaleer je op de bank met wat lekkers en zakdoeken. Zet ‘The fault in our stars‘, ‘Bambi’, ‘My sisters keeper‘ of ‘Er komt een vrouw bij de dokter’ op en laat je gaan. Hoe heerlijk is het om gewoon te snikken alsof je leven ervan afhangt? Bovendien zijn mensen die huilen bij films emotioneel sterker dan mensen die nooit een traantje wegpinken. Laat je tranen daarom lekker gaan.

Muziek luisteren die je aan je ex doet denken

Dat ene nummer waarop jullie voor het eerst hebben gezoend. Of dat liedje dat précies over jullie break-up gaat. Je blert keihard mee en maakt dramatische bewegingen voor de spiegel. Zet het lekker op repeat waardoor je er daarna weer helemaal klaar mee bent. Niet alleen met de muziek, maar ook met je ex.

De hele dag in bed blijven liggen

Tja, dat is toch heerlijk. Lekker onder de warme dekens en alleen eruit als je honger of dorst hebt. Waarom was je ook alweer geen matrassentester geworden?

Alles eten waar je zin in hebt

Ook als dat pizza, chocolade en sushi door elkaar is. Je voelt je niet schuldig en waarom zou je ook? Af en toe is het heerlijk om je te laten gaan. Je doet later wel weer een balansdag.

Wijn drinken

Nodig je vriendinnen uit voor een etentje en laat de wijn rijkelijk vloeien. Het smaakt niet alleen heel lekker, het is ook nog eens goed voor je vriendschap. Samen eten, drinken en kletsen – ook al is het klagen over hoe zwaar het leven is – en je hebt een top dag. Het maakt jullie gelukkig en een beetje verliefd op elkaar.

Shoppen

Online of in de stad, waar je maar zin in hebt. Gewoon lekker je virtuele mandje volgooien en later betalen. Of met je ogen dicht je pincode invoeren. Tja, of het verstandig is? Waarschijnlijk niet, maar wel ont-zet-tend lekker.

LEES OOK: Deze 19 dingen herkennen alle vrouwen die ongelooflijk van slapen houden

Reageer op artikel:
Blue Monday: dit is waarom het soms zo heerlijk is om toe te geven aan het sombere gevoel
Sluiten