Waar breng jij je blush aan? Appeltjes vs jukbeenderen

Hoe breng jij je blush aan, op de appeltjes van je wangen of op je jukbeenderen? Het effect is namelijk heel verschillend. Check hier wat het mooiste bij je gezicht past.

Wanneer je sterk geprononceerde jukbeenderen hebt, kun je je look softer maken door de blush op de appeltjes van je wangen aan te brengen. Hierdoor ziet je gezicht er ook meteen wat minder hoekig uit. Blush op je jukbeenderen benadrukt juist het hoekige van je gezicht. Wanneer je een ronder gezicht hebt en je brengt de blush aan op je jukbeenderen zal dit een contourend effect hebben en ervoor zorgen dat je gezicht minder rond lijkt. Breng je het aan op de appeltjes van je wangen dan zal het ronde van je gezicht juist benadrukt worden.

Effect

Je kunt het effect natuurlijk ook van je bui af laten hangen, of de gelegenheid waarvoor je de blush aanbrengt. Overdag mag het best wat softer en natuurlijker zijn, terwijl je voor een avond uit misschien je sterke punten wel extra wil benadrukken. Wel geldt voor allebei dat het belangrijk is om de blush hoog aan te brengen; dat wil zeggen op de bovenste helft van je appeltjes en de bovenste helft van je jukbeenderen.

Hoe breng je je blush mooi aan
 • Appeltjes van je wangen

Lach naar jezelf in de spiegel zodat je appeltjes goed zichtbaar zijn. Hou deze lach vast zolang je je blush aanbrengt op de bovenste helft van de ronding. Zorg ervoor dat je de blush niet te dicht bij je neus aanbrengt, blijf echt op het appeltje zelf.

 • Jukbeenderen

Zuig je wangen in zodat het duidelijk is waar je jukbeenderen naar voren moeten komen. Breng de blush hoog op je jukbeenderen aan maar kijk uit dat je de blush niet te dicht bij je ogen aanbrengt.

Extra tips
 • Wanneer je werkt met een poederblush, klop de kwast dan eerst altijd even af op je hand. Zo voorkom je dat je teveel product in een keer aanbrengt. Met een crème blush breng je de crème eerst aan op je hand en ga je hem vanuit daar aanbrengen op je wangen. Zo kun je makkelijker doseren.
 • Een crème blush werkt het beste wanneer je het fijn vindt om een blush aan te brengen voordat je poeder aanbrengt, of zelfs liever helemaal geen poeder gebruikt. Met een crème blush kun je een mooie natuurlijke look en glans creëren.
 • Een poeder blush is het meest geschikt wanneer je liever een blush aanbrengt nadat je je gezicht hebt afgepoederd, of wanneer je een poeder foundation gebruikt.
 • Wanneer je wil dat je blush urenlang blijft zitten; gebruik het in combinatie. Gebruik eerst een crème blush en breng daarna de poederblush eroverheen aan om de kleur vast te zetten.
 • Reageer op artikel:
  Waar breng jij je blush aan? Appeltjes vs jukbeenderen
  Sluiten