Renée
Renée | LinkedIn Life 22 feb 2019

Waarom mensen die altijd blut zijn de meest creatieve personen op deze wereld zijn

Dat permanente gat in je hand is inmiddels één van je kenmerken geworden. Je vriendinnen weten standaard dat je blut bent, maar een slechte eigenschap is het helemaal niet. Je behoort namelijk tot de creatieve personen op deze aardbol.

Nee, je hebt misschien niet à la de minute geld klaar liggen voor een vliegticket omdat je met de meiden op vakantie wil. Maar creatief ben je in ieder geval wél.

Waarom mensen die altijd blut zijn creatief zijn

Nu wil je ongetwijfeld weten waarom mensen die altijd blut zijn creatief zijn. Daarom hebben we – vinden wij – heel legitieme redenen bij elkaar gesprokkeld:

1. Je weet zonder geld toch de eindjes aan elkaar te knopen

Niet alleen blink je uit als het om je kunstzinnige eigenschappen gaat, maar ook hoe je met je geld omgaat. In week drie (of wat zeggen we, twee) van je salaris is je geld al op. Toch weet je tot het einde van de maand de eindjes aan elkaar te knopen. Dat is ook een gave.

2. Je zorgt ervoor dat je niks tekort komt

Ondanks dat je vaak blut bent en een chronisch geldgebrek hebt leef je wel je leven. Je drinkt nog altijd drankjes met je vriendinnen, draagt de leukste kleding en gaat nog uiteten. Je komt niks tekort, omdat je creatief omgaat met weinig geld.

Is je geld op? Dan schuif je een keer bij iemand anders aan voor het eten. Helemaal als je close bent met je moeder is het fijn om iedere week eventjes bij te praten. Bovendien gaat er toch echt niks boven het eten van haar.

3. Je bent impulsief en komt zo op de leukste plekken

Eén van de eigenschappen van een creatief persoon is impulsiviteit. Dat herken je ongetwijfeld als geen ander, want hoe vaak jij je wel niet met vriendinnen op een random plek bevindt omdat jullie weer eens ‘ja’ zeiden.

Maar hé, het betekent tegelijkertijd dat je leeft. Ondanks dat je vaak hierdoor meer geld uitgeeft dan je vooraf had bedacht.

4. Je maakt altijd indruk met je outfits

Je hebt stijl en één van jouw grootste uitdagingen is de mooiste items scoren voor de laagste prijs. Want juist omdat je niet elke maand kunt sparen weet je hoe je creatief met je kledingbudget omgaat. Je weet daardoor precies bij welke winkels je scoort zonder de hoofdprijs te hoeven betalen.

5. Je gaat met mensen om die hetzelfde zijn als jij

Je vindt het fijn dat vriendinnen het begrijpen dat je aan het einde van de maand liever thuis een wijntje drinkt dan in de stad. Je omringt je met mensen die zich in dezelfde positie vinden als jij. Daardoor word je ook weer geïnspireerd, waardoor jullie samen tot de beste en meest briljante ideeën komen.

Geen geld voor Starbucks? Dankzij Nestle kun je nu zelf koffie maken met Snickers en Dove-chocoladesmaak

Reageer op artikel:
Waarom mensen die altijd blut zijn de meest creatieve personen op deze wereld zijn
Sluiten