Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 19 dec 2018

Blut na deze maand? Je kunt nog naar deze goedkope zonnige eilanden

December is een dure maand. Dat zal altijd zo blijven. Terwijl je cadeautjes aan het scoren bent voor je vriendinnetjes en familie, wil je eigenlijk ook wel jezelf verwennen. En dat kan gewoon, zelfs als je helemaal blut het nieuwe jaar begint.

Als traveljunkie wil je jezelf natuurlijk het liefst blij maken met een nieuwe trip. En niet een stedentrip naar Berlijn of Antwerpen. Nee, een reis naar een tropisch eiland met dit weer. En deze bestemmingen zijn vanaf Nederland helemaal niet zo super duur.

Madeira

Voor een paar honderd euro kun jij tien dagen chillen in een resort op dit fijne Portugese eiland dat 700 kilometer ten westen van Afrika ligt. De temperatuur ligt tussen de 20 en 25 graden in het begin van het jaar, waardoor je lekker kunt zonnen maar ook het eiland kunt verkennen.

Je kunt er prachtige bergwandelingen maken want de natuur is ongerept. Bij Porto Moniz kun je baden in natuurlijke zwembaden en op schiereiland Ponta de São Lourenço kom je tal van zeldzame dieren en planten tegen.

Kaapverdië

Hier is het mega lekker in december, namelijk 26 graden. Je kunt prima voor een paar honderd euro op basis van logies naar dit tropische eiland gaan. Vooral de eerste maanden van het jaar zijn goedkoop, als je goed je research doet. Zie je het al voor je dat je in januari met je cocktail op een parelwit strand ligt? Je kunt hier ook prima duiken en schildpadden spotten.

Terceira

Op het Portugese eiland vind je geschilderde kerkjes en felgekleurde kapelletjes. De bewoners maken en verkopen veel handgemaakte producten. Maar, het is er ook nog eens lekker warm. Je vindt er stranden maar ook veel cultuur en dat voor helemaal niet veel geld. Het perfecte eilandje als je houdt van mooie foto’s schieten en chillen.

Canarische Eilanden

Eilanden als Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura zijn perfect als je houdt van een subtropisch klimaatje zonder dat je daar te veel geld aan uitgeeft. Een last minute kost niet veel, zelfs niet als je all inclusive wilt. Lekker de hele dag niks doen, genieten van heerlijke temperaturen en een eilandje verkennen op je dooie gemak. Ook in de eerste maanden van 2018 is het hier prima vertoeven.


LEES OOK:
Budgettip: Op deze 5 tropische eilanden kun je verblijven vanaf 8 euro per nacht

Nature Scanner

Reageer op artikel:
Blut na deze maand? Je kunt nog naar deze goedkope zonnige eilanden
Sluiten