Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 8 dec 2020

Body brushing is helemaal in: wat is het en wat zijn de voordelen?

Waar je je huid (hopelijk) regelmatig verwent met een fijne reiniging, heerlijke serums en andere producten, is het ook belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Dat doe je natuurlijk door regelmatig te bewegen en gezond te eten, maar het kan ook door middel van body brushing (ook wel bekend als dry brushing).

En dat is niks meer dan met een stevige borstel je lichaam borstelen. Klinkt niet heel lekker, maar het heeft wél wat voordelen. We praten je bij.

Body brushing: wat is het?

Dry brushing of body brushing is een ritueel dat afkomstig is uit India, Japan en Griekenland. Je lichaam borstelen is wereldwijd al honderden jaren een methode om je huid een oppepper te geven. Klinkt dat interessant, of klinkt dat interessant?

Het fijne aan body brushing, is dat het ook heel simpel is. Je hebt alleen maar een simpele houten borstel nodig én je lichaam. Je kan ervoor kiezen om onder de douche, in bad óf op het droge te borstelen. Maar waarom zou je? Well, dít zijn de voordelen ervan.

1. Door body brushing exfolieer je je huid

Als je besluit je lichaam droog te gaan borstelen, verwijder je dode huidcellen. Dát zorgt er weer voor dat je huid kan ademen en het bevordert celvernieuwing. Da’s nog niet het enige, door dry brushing maak je ook verstopte poriën vrij.

Als je je huid daarna insmeert met een hydraterende crème, zal je huid zo’n soort lotion ook beter opnemen. Win-win.

2. Een soort detox

Eigenlijk is body brushing een soort detox voor je huid. Het stimuleert namelijk de bloedsomloop, waardoor gif- en afvalstoffen sneller worden weggevoerd door je huid.

3. Het verstevigt je huid

Je kunt regelmatig je huid masseren met zo’n simpele borstel. En als je dat doet, zorg je automatisch voor versteviging van de huid. En da’s nog niet alles, want er wordt ook beweerd dat cellulitis wordt verminderd door body brushing, omdat het ook onderhuidse vetophopingen aanpakt.

4. Nooit meer ingegroeide haartjes

We kennen allemaal wel het moment nadat je je benen of bikinilijn hebt geschoren: er blijven wat ingegroeide haartjes achter. Vervelend, maar er is iets aan te doen. Door body brushing kan je namelijk de achtergebleven haartjes én dode huidcellen verwijderen.

5. Energieboost

Als je ervoor kiest om ‘s ochtends je huid/lichaam te borstelen, kan het zorgen voor een energieboost. Het maakt eigenlijk je hele lichaam wakker. Wel zo fijn, als je een moeizame ochtend hebt gehad.

De juiste tools

Genoeg redenen om een body brush aan te schaffen, als je het ons vraagt. Let er alleen wél op, dat je een goede borstel aanschaft, zoals deze of deze. Eentje van natuurlijke materialen is het fijnst. De borstel moet stevig zijn, maar niet te hard, anders maak je je huid kapot.

Daarnaast moet je ook goed kijken hoe je borstelt. Je kunt het beste van onder naar boven werken: bij je voeten beginnen, en dan naar boven in de richting van je hart borstelen. Eigenlijk moet je overal opwaartse bewegingen maken over je huid, behalve op je buik en rug. Op je buik moet je cirkelende bewegingen maken tegen de klok in, op je rug borstel je van boven naar beneden.

Good to know: je huid hoort na een sessie body brushing een gezonde roze glans te hebben. Als je huid juist rood of geïrriteerd wordt, ben je iets te hardhandig aan de slag gegaan. Vergeet ook niet te douchen na het borstelen, dan spoel je alle dode huidcellen weg.

 

Reageer op artikel:
Body brushing is helemaal in: wat is het en wat zijn de voordelen?
Sluiten