Heldin: Lauren Conrad haalt alle body shaming woorden van haar website

Hier maken we een diepe buiging voor. Lauren Conrad heeft besloten om alle body shaming woorden van haar website te halen.

Al jaren wordt gezegd dat ons zelfbeeld beïnvloed wordt door de media. Dat we door campagnebeelden, celebrities en modellen een verkeerd beeld krijgen over hoe je lichaam er uit zou moeten zien. We streven allemaal naar maatje 34 met een strakke buik, slanke lange benen en geen enkel rolletje vet. De waarheid? Bijna niemand heeft dat.

Toch is er een grote groep die zich erg onzeker voelt over zijn of haar lichaam. En dat is echt zonde. Het leven is veel leuker als je lacht, je happy voelt, en fijn in je eigen lichaam. Daar dacht Lauren Conrad net zo over. Vandaar dat ze heeft besloten om woorden als ‘skinny‘ (mager) ‘slim‘ (slank) en ‘thin‘ (dun) van haar website te verbannen. Voor eens en voor altijd.

“Met ingang van deze maand zullen we body shaming woorden verbannen van de website en ze vervangen met woorden als ‘fit‘ ‘toned‘ (gespierd) en ‘healthy‘ (gezond). We deden al bijna in iedere tekst, maar nu maken we het officieel. Het woord skinny zal nu alleen nog gebruikt worden voor de term skinny jeans. De focus ligt namelijk op fit en gezond zijn en niet op het getal op de weegschaal. Iedereen is anders gemaakt en gebouwd en gezonde lichamen komen in alle vormen en maten.”

Amen Lauren, amen.

Reageer op artikel:
Heldin: Lauren Conrad haalt alle body shaming woorden van haar website
Sluiten