Bodybuilding babe Beau: Waarom denken mensen dat ik voor de ‘lol’ zou willen rennen?

Beau groeide zo ongeveer op in de sportschool. Ze heeft een lijf waar menig meisje jaloers op is, en toch is haar doel strakker, slanker en gespierder worden. Waarom? Omdat ze op 9 december meedoet aan een bikini fitness wedstrijd. En een plek op het podium bemachtig je niet zomaar. Tot die tijd deelt ze haar struggles en successen.

Ik word uitgenodigd voor Facebook evenementen als ‘de Ugly sweater-run’, gewoon lekker voor de fun! Voor de fun? Voor de FUN!? RENNEN? VOOR DE FUN?

Vandaag is een dag vol zelfmedelijden. Hoe kan hij me dit aandoen? denk ik terwijl ik het smsje lees. Ik moet meer cardio doen van mijn coach.

Ik ben inmiddels 5 weeks out, en dus zijn er sinds mijn laatste blog nogal wat dingen veranderd. Mijn calorie-inname is door mijn coach weer een beetje bijgesteld, evenals mijn verplichte cardio-tijd en believe it or not: cardio and I don’t go well together.

Het fitgirl-stempel die deze hobby met zich meebrengt is vaak terecht, want goed: we staan onszelf inderdaad elke dag zo’n twee uur in het zweet te werken tot we trillend weer naar huis mogen. Met gewichten zeulen, steeds een beetje zwaarder proberen, spieren die verkrampen van de inspanning: I love it. Veel mensen hebben echter het gekke idee dat dit ook betekent dat ik graag een marathon zou lopen.

Ze vragen me mee voor ‘een lekker dagje fietsen’. Ik word uitgenodigd voor Facebook evenementen als ‘de Ugly sweater-run’, gewoon lekker voor de fun! Voor de fun? Voor de FUN!? RENNEN? VOOR DE FUN? Ik zie er de lol niet van in.

View this post on Instagram

5 weeks out and although I ritually have said goodbye to any titty-meat whatsoever: there’s abs. 🤷🏼‍♀️ (and they were definitely made in the kitchen because I am hungry as f*ck. . . . . Tortured by @visiblechangesamsterdam #bodybuilding #bikinifitness #shredz #shredded #competitionprep #foodprep #cheatday #legday #upperbody #abs #absworkout #fitgirls

A post shared by Beau van Boheemen (@beauvanboheemen) on

Ik vraag haar hoe het gaat, en ze zegt ‘wel oke’, wat onze-taal is voor ‘ik kan elk moment in hysterie uitbarsten’

Bodybuilding chicks don’t like cardio – klaar. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar daar hebben we het nu even niet over. Wij willen kracht, power, spieren die opgepompt zijn na het trainen. Nooit zullen we voor onze lol een half uur op zo’n vreselijke loopband staan. We waarderen je advies, maar om het ‘lekker in de buitenlucht’ te doen maakt voor ons geen verschil. Ook het ‘even doorzetten totdat je in the zone komt’ werkt voor ons niet. We doen het omdat het moet, maar we zullen het nooit leuk gaan vinden. Eigenlijk is powergirl een betere term dan fitgirl, bedenk ik me maar al te vaak.

Als ik de gym inloop, zie ik Sanne op de crosstrainer staan: een mega Queen op wedstrijdgebied. Haar wedstrijd is drie weken eerder dan die van mij. Met een dramatische blik kijken we elkaar aan: wat zijn we zielig. Ik vraag haar hoe het gaat, en ze zegt ‘wel oke’, wat onze-taal is voor ‘ik kan elk moment in hysterie uitbarsten’. Ik knik begrijpend. Ik voel me al belabberd, laat staan hoe zij zich voelt.

Wat? Ze doet 2 keer per dag 50 minuten cardio

Ik merk aan mezelf dat ik het niet zo goed durf te vragen, maar ik doe het toch. ‘Hoe zit je met je cardio nu?’, piep ik. Haar antwoord komt als een klap in mijn gezicht. Twee keer per dag 50 minuten. Ik slaak een kreet van afschuw en sla een hand voor mijn gezicht. Ze knikt verdrietig. Vandaag is een zwarte dag (en een dramatische, mocht je het nog niet doorhebben). HOE DURFT HIJ!?

Ik heb het over ons martel-Opperhoofd Danny. Als coach is hij overmijdelijk de boodschapper van slecht nieuws: híj is het die ons laat weten dat we meer cardio moeten doen, híj stuurt ons de nieuwe eetschema’s, híj laat het ons weten als we niet snel genoeg droog worden. Stiekem zijn we ook best een beetje dol op hem hoor, tenslotte is hij het ook die ons door de wedstrijden heen sleept.

‘Hey speknek’, zegt mijn coach, en dan loopt hij weer weg

Ik wens Sanne, het arme ding, sterkte met haar komende 50 helse minuten. Danny zal het wel weten. Ik loop door naar het squat-rek om met mijn warming-up te beginnen terwijl ik nog even niet probeer te denken aan de cardio-sessie waarmee ik straks moet afsluiten. Mijn motivatie vandaag is ver te zoeken. Ik heb meerdere malen tegen mezelf gezegd dat ik het kan. Toen ik de gym inliep hebben zeker drie mensen tegen me gezegd dat ik er goed uitzie en dat ze trots op me zijn. Ik heb zelfs een pre-workout (supplementen red.) genomen. Niets helpt.

Net als ik wil beginnen loopt Danny binnen. ‘Hey speknek’, zegt hij, en dan loopt hij weer weg.

Even schiet ik in de lach, dan schuif ik mijn schouders onder de barbell. Nú ben ik er klaar voor.

Bodybuilding babe Beau: Waarom je niet een strikt eetschema kunt volgen zonder cheatday

Reageer op artikel:
Bodybuilding babe Beau: Waarom denken mensen dat ik voor de ‘lol’ zou willen rennen?
Sluiten