Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 10 feb 2017

The Bodyguard: de allemachtig spectaculaire musical die je gezien moét hebben (+ win kaartjes!)

Of ik The Bodyguard wilde zien? Ik geloof dat ik ongeveer zingend reageerde. "Aiiiaiiiii will alwayys love youuuhoeeee" en daarna maakte ik een pirouetje. Ik ben dol op musicals. En daarom trok ik op een dinsdagavond mijn mooiste hakken aan, deed ik een extra laagje lipgloss op en ging ik naar het Beatrix Theater.

Bij musicals zit ik altijd op het puntje van mijn stoel. Mensen die ‘s avonds transformeren naar grote artiesten in prachtige betoverende kostuums, decors die scène na scène bijna onmogelijk veranderen en dan heb ik het nog niet eens over de stemmen die tot ongekende hoogtes klimmen.

Ik kreeg een heuse backstage pas en werd persoonlijk rondgeleid door GTST hottie (en fotograaf) Dave Mantel die The Bodyguard himself vertolkt en koningin der musicals en zang Nurlaila Karim. Een enorme eer. Ik mocht snuffelen in de kleedkamers, tussen de kostuums en pruiken en zelfs een hupsje maken op het podium.

Humor, liefde, de band tussen familieleden, de weg naar succes, verdriet en passie continu, werkelijkwaar adembenemend

Nu moet ik eerlijk toegeven, het ging wel kriebelen hoor. Ik heb zelf op een hoog niveau gedanst en op meerdere podia gestaan. Maar, met liefde gaf ik de ruimte op het podium terug aan de cast van The Bodyguard. Klokslag 20:00 uur knalden de eerste powervolle noten van ‘Queen of the Night’ uit de speakers en had ik totaal geen spijt meer dat ik het podium had afgestaan.

Vanaf moment één word je in het verhaal gezogen dat gaat over beroemdheid Rachel Marron. Een kleine samenvatting: Rachel is op het hoogtepunt van haar zangcarrière, genomineerd voor een Oscar en niets lijkt haar in de weg te staan. Maar, ze wordt bedreigd door een stalker.

Daarom wordt de hulp van Frank ingeroepen. De stoere bodyguard die de opdracht krijgt om Rachel te beschermen. Hij en Rachel hebben de uitdaging om één team te worden. Dat lijkt te mislukken, tenzij de twee hun hart open durven te stellen. Maar iedereen weet dat liefde blind maakt. En dat terwijl Frank zijn ogen wagenwijd open moet houden voor het gevaar dat er continu dreigt…

In de musical worden humor, liefde, de band tussen familieleden, de weg naar succes, verdriet en passie continu afgewisseld. Het script is ijzersterk, de acteurs zijn stuk voor stuk fantastisch en de muziek is prachtig. Met als kers op de taart een flinke dosis jeugdsentiment.

Vergeet vooral de danspasjes niet die worden gemaakt. Bij elk nummer wil je door de zaal swingen en uit je dak gaan. En bij elke ballade krijg je kippenvel tot op je bot. Ik heb ademloos zitten kijken. Gebiologeerd door alles wat er om me heen gebeurde. Een spektakel dat je gewoon keihard raakt en je verschrikkelijk blij maakt tegelijkertijd.

Ik ben trots dat ik op een stoeltje mocht meegenieten

Niet voor niets is The Bodyguard als favoriet uitgeroepen door het Nederlandse publiek. Alles klopt. Alles is tot in detail uitgedacht. En dat is precies wat er zichtbaar is. Ik ben trots dat ik op een stoeltje mocht meegenieten. En natuurlijk dat ik de fantastische cast heb mogen ontmoeten.

Kortom lieve lezers, ga alsjeblieft. En snel, want voor je het weet is het te laat en ik gun jullie natuurlijk net zo’n fantastische avond als dat ik heb beleefd. Ik weet zeker dat het een onuitwisbare indruk achterlaat.

P.s. Een welgemeend excuus voor mijn buurman op rij acht. Ik heb namelijk de hele musical ongegeneerd mee zitten brullen met alle liedjes. Maar man, wat was dat lekker.

Wij mogen kaartjes weggeven

Wij mogen twee keer twee kaartjes weggeven. Wil jij met je lover, beste vriendin of moeder naar deze fantastische musical? Vul dan snel het onderstaande formulier in en wie weet zit jij straks ook in de zaal.

Update: De winactie is helaas afgelopen
[contact-form-7 id=”83831″ title=”Winactie: The Bodyguard”]

Fotografie: Roy Beusker

Reageer op artikel:
The Bodyguard: de allemachtig spectaculaire musical die je gezien moét hebben (+ win kaartjes!)
Sluiten