Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 27 apr 2020

10 fijne boeken om de quarantainetijd door te komen

Niets is zo fijn als een goed boek. Wanneer je er eenmaal lekker in zit, kan je het boek maar niet wegleggen. Maar wanneer zitten we nou helemaal lekker in een boek? Precies ja, eigenlijk alleen op vakantie of als we echt even helemaal tot rust zijn gekomen. Herkennen jullie je hierin? Wij in ieder geval wel.

In deze gekke periode hebben we veel meer vrije tijd dan we voorheen hadden. We zien geen vriendinnen, we gaan niet uit, we gaan niet naar onze sportscholen en we gaan niet meer naar kantoor. Kortom, veel meer rust. Is het dan niet een goed moment om dan nu eindelijk dat mooie boek er weer eens bij te pakken waar je al die tijd maar niet aan toe kwam?

Beautify heeft een selectie gemaakt van (volgens ons) goede boeken om jullie een beetje op weg te helpen. Lees snel verder om je nieuwe boek uit te zoeken.

Psst, sla dit artikel op via Pinterest.

Spannende boeken

boek1
bol.com

1. Ik ben Pelgrim – Terry Hayes

Ik ben Pelgrim vinden wij een van de mooiste boeken aller tijden. Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. Het boek is spannend, boeiend en actueel. Absolute aanrader.

bol.com

2. Shantaram – Gregory David Roberts

Mega spannend en goed boek wat gaat over een man genaamd Lin die ontsnapt uit een Australische gevangenis. Hij reist daarna met een vals paspoort naar India. Ondertussen maakt de hoofdpersoon enorm veel indrukwekkende dingen mee. Het boek is een geweldige roman met een bijzondere levensboodschap. Het is voor een groot deel gebaseerd op het leven van de auteur.

Goed-voor-de-geest boeken

bol.com

3. Verslaafd aan liefde – Jan Geurtz

Wij van de redactie zijn fan. Het is een super leerzaam en ook wel confronterend boek. Jan Geurtz legt je op een goede manier uit dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing.

bol.com

4. De kunst van het ongelukkig zijn – Dirk de wachter

Dirk de Wachter is een Vlaamse psycholoog en psychiater en heeft een aantal boeken geschreven over zijn vak. Jullie zouden hem ook kunnen kennen van de televisie waar hij soms bij een programma te gast is. Dit boek gaat over het streven naar geluk en dat dat volgens Dirk de Wachter een vergissing zou zijn. Volgens hem is het streven naar zin en betekenis, daarentegen, wel waar het leven om draait.

Romantische boeken

bol.com

5. Het Rosie project – Greame Simsion

Dit schattige boek gaat over een autistische man die op zoek is naar een vrouw. Hij is docent aan de Universiteit, kan goed koken en is superintelligent. Door zijn sociale onhandigheid is hij nog nooit verder gekomen dan een eerste date. Maar dan ontmoet hij Rosie…

bol.com

5. De zeven zussen – Lucinda Riley

Jullie hebben vast al wel gehoord van de ‘Zeven zussen’ reeks. Na de plotselinge dood van de vader van hun komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève.

De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Wij vinden dit heerlijke boeken die je makkelijk weg leest, romantisch zijn en je leert ook nog een heleboel over de geschiedenis. De schrijfster heeft namelijk voor ieder boek een uitgebreide research gedaan naar het desbetreffende land.

Informatieve boeken

bol.com

7. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Dit boek gaat voornamelijk over de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Rutger Bregman (de schrijver) neemt de lezer mee op reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Aanrader voor de nieuwsgierige aagjes onder ons.

bol.com

8. Sapiens – Yuval Noah Harari

In dit boek neemt de schrijver ons mee op een mega fascinerende reis door geschiedenis van de mensheid. De vragen, wie zijn we, waar komen we vandaan en hoe zijn we geworden, komen aan bod in zijn boek. Ook dit boek is een echte aanrader voor de nieuwsgierige aagjes onder ons.

Drama boeken

bol.com

9. Een klein leven – Hanya Yanagihara

Dit prachtige boek gaat over vier vrienden uit New York en over de wreedheid en de kracht van vriendschap. Dit boek kan je niet wegleggen, het is zo meeslepend en ingrijpend. Het huilen hoort erbij.

bol.com

10. Mijn naam is Selma – Selma van de Perre

Dit autobiografische boek gaat over Selma in de tijd dat de 2e wereldoorlog uit brak. Op dat moment was zij zeventien. Het lukte haar om de werkkampen te ontlopen en ze sloot zich aan bij het verzet. Vanaf dat moment gebeurde er heel veel in het leven van Selma. Wij vinden dit een prachtig boek en een enorme aanrader.

Lees ook: Netflix uitgespeeld? Deze 6 psychologische thriller boeken boeien jou van begin tot eind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 fijne boeken om de quarantainetijd door te komen
Sluiten