Pak je koffers maar! 5 x waarom je een stedentrip naar Bologna wil plannen in 2020

Bijna 2020 betekent ook weer tijd voor het ontdekken van nieuwe steden om te ontdekken. Het liefst wil je de hele wereld zien, maar wij hebben nu dé plek gevonden die jij in 2020 sowieso een bezoekje wil brengen. Plan daarom maar snel een stedentrip naar Bologna en dit is waarom.

Van de leuke mensen tot het allerlekkerste eten, een stedentrip naar Italië is nooit, maar dan ook echt nooit een slecht idee. Daarom wil je echt een keer een bezoekje brengen aan het Italiaanse stadje Bologna. Want geloof ons, het is het allemaal waard.

5 redenen waarom je naar Bologna wil gaan

Wanneer je aan Italië denkt, denk je al snel aan steden als Milaan, Rome en Venetië. Maar er is nog een pareltje die je zeker wil ontdekken in 2020, namelijk Bologna. Door de volgende vijf redenen wil je gelijk boeken.

1. Het eten

Hallo Italiaanse keuken. Wie is er hier nu niet stapelgek op? Het liefst eten wij het elke dag en tijdens je stedentrip naar Bologna. Want geloof ons, deze stad is echt een walhalla op het gebied van eten.

Je kunt hier plaats nemen in een goed restaurant, zoals Osteria dell’Orsa, maar ook heb je hier genoeg kleine restaurantjes met kleine buffetten waar je tijdens een aperitiefje ook nog eens kan genieten van het lekkerste eten.

2. Het is dichtbij

Soms heb je gewoon niet zoveel zin om lang te reizen en daarom is Bologna ook zeker een aanrader. Vanaf Amsterdam sta je binnen 2 uur in Bologna en via Eindhoven zelfs al binnen 1,5 uur.

Je landt op het vliegveld van Bologna en doordat het klein is heb je ook binnen no time je koffers. Via een bus ben je zo in het centrum en kan jouw stedentrip beginnen. Wat wil je nog meer?

3. De stad is gezellig

De Italiaanse stad is niet alleen dichtbij, maar ook nog eens gezellig. Het is een jonge, creatieve en levendige stad waar altijd, maar dan ook echt altijd wat te beleven is. Van gezellige mensen tot de straatmuzikanten, in deze gezellige stad verveel jij je nooit.

4. Bologna is een winkelstad

Bij een stedentrip hoort natuurlijk ook altijd een beetje winkelen. Bologna is een van de leukste winkelsteden in Italië en daarom wil je hier echt eventjes heen. Zo vind je Gallaria Cavour de mooiste designer winkels, zoals Gucci en een Emporia Armani café en restaurant waar je echt wel eventjes een hapje of drankje wil doen.

Maar ook de leukste boetiekjes vind je in deze stad. Begin daarom maar met sparen en houdt wat ruimte over in je koffer, want wij weten zeker dat jij hier helemaal los wil gaan door al het leuks dat je tegenkomt.

5. Mooie kerken

In Bologna kijk je jouw ogen uit. De stad heeft namelijk veel verschillende mooie, oude kerken. Maakt niet uit waar je loopt, want op elke hoek van een straat zie je wel iets wat jouw aandacht trekt. Geen fan van kerken? Geloof ons, die in Bologna ga zelfs jij prachtig vinden.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Pak je koffers maar! 5 x waarom je een stedentrip naar Bologna wil plannen in 2020
Sluiten