Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 14 mei 2017

Booklovers opgelet! Mensen die van lezen houden zijn aardiger en empathischer blijkt uit onderzoek

Een boek lezen is heerlijk. Op het strand, in bed of in de trein en even verdwijnen uit de realiteit. Vroeger noemden ze je al een boekenwurm en nog steeds geniet je er van om een boek vast te houden en van kaft tot kaft uit te lezen. Herken jij je hierin? Dan hebben we goed nieuw, want boekenlovers zijn aardiger en empathischer dan andere mensen, blijkt uit nieuw onderzoek.

Heb jij het idee dat je anderen altijd goed begrijpt? En komen mensen altijd bij jou aan met hun problemen? Dan zou dat wel eens kunnen kloppen, boekenwurmpje. Want uit onderzoek van de Kingston University in Londen blijkt dat mensen die van lezen houden zich aardiger gedragen dan menen die van tv kijken houden.

Mensen die van lezen houden zijn het allerleukst

Drie keer hoera als je graag een boek leest daarom. Maar wacht, want wát voor boek je leest heeft ook nog invloed op hoe aardig je bent en hoe goed je je vriendinnen begrijpt.

Als je graag dramatische of romantische boeken leest ben je namelijk empatischer. Als je wat experimenteren boeken leest – denk fantasy – dan kun je goed dingen vanuit meerdere perspectieven bekijken. En als je houdt van grappige boeken dan ben jij het aller- allersympathiekst van iedereen.

Geen wonder dat jij veel vriendinnen hebt en steeds meer mensen om je heen verzamelt. Want mensen die van lezen houden zijn gewoon het allerleukst.

Hier wat leesinspiratie: Lezen! 8 x bloedstollende thrillers die je in één ruk uit wilt lezen

Reageer op artikel:
Booklovers opgelet! Mensen die van lezen houden zijn aardiger en empathischer blijkt uit onderzoek
Sluiten