Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 30 augustus 2020

Yummy: met deze hapjes kom jij de borrel wel door

Zit de vijf al in de klok? Dan is het eindelijk weer borreltijd. En eerlijk is eerlijk, een borrel zonder borrelhapjes is niets aan. We willen natuurlijk wel lekker wat te snacken hebben. Om die reden hebben wij vier heerlijke borrelhapjes verzameld die je vandaag nog kan maken.

Houd je meer van de Nederlandse keuken of vind je andere keukens ook wel erg lekker? Er is voor ieder wat wils.

Borrelhapjes

Niets is fijner dan lekker ontspannen bij de borrel met een heerlijke glaasje wijn en een lekker borrelhapje, niet? Maar elke keer weer een originele snack verzinnen is ook zo wat. Daarnaast komen die kaasjes, nootjes en worstjes ook wel een beetje je neus uit. Om je op weg te helpen hebben wij vier heerlijke borrelhapjes ter inspiratie op een rij gezet. Geniet ervan!

1. Vietnamese variant van Hollandse saucijzenbroodje

Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 20 bite size broodjes

  • 2 vellen bladerdeeg (van 270 gram)
  • Scheutje sweet chili saus
  • Scheutje sesamolie

Voor het gehakt

  • 400 gram kippengehakt
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel suiker

Rasp van 1 limoen

  • 1 theelepel sriracha
  • 1 handje pinda’s, heel fijngehakt
  • 1 handje koriander, fijngesneden
  • 1 theelepel citroengraspasta

Voor de laatste stap

  • Handje (zwart) sesamzaad
  • 1 ei, geklutst
  • Voor de mayo
  • 3 eetlepels mayo
  • 1 eetlepel sojasaus

Vind het hele recept hier

2. Quesadilla met spinazie, truffel en kaas

Wat heb je nodig?

  • 2 plakken Beemster belegen kaas
  • 100 g (diepvries) spinazie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el truffelmayonaise
  • 2 volkoren wraps

Het recept lees je hier.

3. Hummus in alle kleuren (voor inspiratie)

Wat heb je nodig?

  • Alles wat op de foto staat 🙂

Check hier de site van borrelplank Amsterdam voor nog veel meer heerlijke inspiratie.

4. Mac ‘n cheese bitterballen

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 12 stuks:

  • Een kliekje mac ‘n cheese, ongeveer 550 à 600 gram – gekoeld bewaard in de koelkast
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 handjes bloem
  • 75 gram panko
  • 1 liter zonnebloemolie of arachideolie
  • Snufje zout
  • Voor de mosterdmayo:
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 flinke theelepel Dijon-mosterd

Dit overheerlijke recept lees je hier uitgebreid.

Lees ook: Cheers! 5 x koolhydraatarme recepten voor hapjes bij de borrel

Reageer op artikel:
Yummy: met deze hapjes kom jij de borrel wel door
Sluiten