Nieuws 19 jan 2018 Lianne Görtz

Win-winsituatie: Deze borstel kamt je lokken én vertelt hoe gezond je haar is

Er zijn verschillende signalen die je haar je kan geven om je te vertellen dat er iets moet gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan gespleten haarpunten of haar dat snel afbreekt. Maar soms is het niet zo duidelijk dat je haar aandacht nodig heeft. Dan is het handig om een tool te hebben die namens je haar spreekt.

En die tool bestaat. Het is geen ingewikkelde machine die je het antwoord geeft op de vraag hoe gezond je haar is, maar gewoon een borstel. En je kunt er ook nog eens je haar mee kammen. Ideaal.

Hoe gezond is jouw haar?

Het technologische hoogstandje is van Kérastase en is sinds kort onder de naam Hair Coach op de markt. In het midden van de borstel zit een soort sensor die kan zien of je haar kroes of droog is of dat je haar vol met gespleten haarpunten zit. Ook meet het apparaat hoe snel je kamt. Als je te snel of te langzaam kamt, gaat het handvat trillen.

Alles wat de borstel opgenomen heeft, wordt weergegeven in de bijbehorende app die je op je telefoon installeert. Daar staat in procenten hoe gezond je lokken zijn en welke haarproducten je manen op dit moment nodig heeft. Als je vaker kamt, dan kun je in een soort grafiek zien hoe je haren zich ontwikkelen. Super handig.

hoe gezond haar

[one_half]hoe gezond haar[/one_half][one_half_last]hoe gezond haar[/one_half_last]

Waar we het slimme apparaatje kunnen verkrijgen, is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk gaat je personal hair coach ongeveer 160 euro kosten. Als we weten hoe je de borstel kan bemachtigen, houden we je natuurlijk op de hoogte.

Health Nokia

Reageer op artikel:
Win-winsituatie: Deze borstel kamt je lokken én vertelt hoe gezond je haar is
Sluiten