Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 19 mrt 2017

Deze break-up problemen snap je alleen als je in een kleine plaats woont

In een kleine woonplaats is het hebben van een relatie vaak leuk, maar het heeft ook keerzijdes. Zo weet iedereen direct als er iets tussen jullie aan de hand is. Zeker als jullie uit elkaar zijn. Dit zijn alle break-up problemen die je alleen snapt als je in een kleine plaats woont.

1. Iedereen wist dat je een vriend had en nu weet iedereen dat het over is

En dan ook écht iedereen: van de slager tot de docent lichamelijke opvoeding van je kleine neefje. De kapper sla je deze periode maar even over, want mochten de kapsters erover beginnen, kan je geen kant op.

2. Mensen willen een verklaring

Kijk, iedereen leeft met je mee en dat is lief, maar ze willen daarom ook allemaal een verklaring waarom het klaar is. Leg dat maar eens uit als je het zelf nog niet eens helemaal begrijpt. Nou ja, de steun is nodig en daarom zal je blijven uitleggen.

3. “Wat zonde, jullie waren zó leuk samen”

Ja-ha, dat weet je. Maar soms werkt het gewoon niet, oké?! En als de buurvrouw van je beste vriendin dan begint over dat er nog meer vissen in de zee zwemmen, weet je even geen antwoord meer. Bedenk maar zo: iedereen in het dorp leeft met jullie mee en proberen jullie alleen maar te helpen. Rustig tot honderd tellen dus.

4. Je gaat op zoek naar nieuwe plekken om te stappen

Stel je voor dat je hem en zijn vrienden tegenkomt in de bar waar jullie altijd heengingen. No way. Je zoekt wel een andere. En ja, dat doe jij, want zoiets komt niet in hem op. Ach een nieuwe bar betekent ook nieuwe vissen, waar die ene buurvrouw het al over had.

5. Je komt zijn moeder vaker tegen dan je lief is

En vaak denkt ze dat jullie nog vrienden zijn ook. Nee, het interesseert je écht niet dat hij dit weekend gaat vissen met z’n opa.

6. Er komt een rare splitsing in jullie vriendengroep

Omdat jullie al ongeveer driehonderd jaar bij elkaar in de klas hebben gezeten, delen jullie ook veel dezelfde vrienden. De vriendengroep verandert hierdoor en mensen voelen zich verplicht een kant te kiezen. Zelfs als jullie goed uit elkaar zijn gegaan.

7. Je komt hem hoe dan ook tegen met z’n nieuwe vriendin

En er is een behoorlijk grote kans dat jij haar kent. Hetzelfde geldt overigens omgekeerd: als jij een nieuwe jongen gaat daten is de kans ook groot dat hij hem kent. Even dubbelen checken dat het niet plotseling één van z’n vrienden is.

Lees ook dit:Als je niet kunt stoppen met denken aan je ex, lees dan dit

Reageer op artikel:
Deze break-up problemen snap je alleen als je in een kleine plaats woont
Sluiten