Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 15 apr 2017

Voor alle meisjes die door een break-up gaan: je wereld valt niet uiteen

Oh, zo voelt het wel. Alsof je wereld uit elkaar spat. Alsof de grond onder je voeten vandaan is gehaald en niets meer zeker is. De toekomst die je dacht dat je had is verdwenen, nog voordat ‘ie echt bestond. Maar geloof ons, je wereld stort niet echt in. En het wordt beter.

Een break-up meemaken is vreselijk. Hoe lang of hoe kort je ook samen bent geweest. Als je wakker wordt is het het eerste waar je aan denkt. Je bent misselijk bij de gedachte dat hij uit je leven is. Je weet niet wat je moet doen zonder hem, maar tegelijkertijd weet je dat dat wel is wat je moet gaan doen.

Je sleept jezelf door de dagen heen, zonder ergens echt lol uit te halen. Soms doe je iets – sporten, afspreken met een vriendin – en dan besef je naderhand dat je een kwartier niet aan hem hebt gedacht. Maar hij is nooit echt lang uit je gedachten. En je hart doet pijn. Zo godsgruwelijk veel pijn.

We weten dat iedereen het zegt. En dat jij waarschijnlijk denkt ‘het zal wel’. Maar je wereld valt niet echt uiteen. En het wordt heus beter. Geloof ons.

Door de break-up heb je de vrijheid die je later zal missen

Je wilde samen met je ex oud worden. Je wilde iedere avond tegen hem aankruipen en niets anders doen dan tijd doorbrengen met de man waar je het meeste van houdt.

Logisch, maar bedenk wel dat je je hele leven nog voor je hebt. En hoewel het verschrikkelijk is dat de relatie niet werkte, heb je nu wel ineens vrijheid om jong, wild en vrij te zijn. Geniet van alle eindeloze mogelijkheden die je nu nog hebt. Je bent nu jong en vrij om de wereld over te reizen, te verhuizen naar de andere kant van het land, te flirten met iedere man in de kroeg. Alles wat je maar wilt.

We voelen ons een beetje ‘oma spreekt’. Maar op een dag zul je echt dat gesettelde leven krijgen waar je nu misschien naar verlangt. En dan zul je weer dromen van je vrijheid. Die je nu hebt.

Je hebt nu de ruimte om te ontdekken wie je bent en wat je wilt

Zonder je ex heb je meer ruimte voor jezelf, om te werken aan jezelf. Met iemand aan je zijde is het toch moeilijker om te achterhalen wat je nou eigenlijk wil in het leven. Waar je gelukkig van wordt, wat voor persoon je wilt zijn en waar je goed in bent.

En als je klaar bent met je soulsearch zal het in je volgende relatie alleen maar van pas komen dat je weet wie je zelf bent. Dan laat je je niet meer van de wijs brengen door een man. Dan ga je je niet anders voordoen dan je bent, omdat je hoopt daarmee in de smaak te vallen bij hem. En dan weet je precies wat voor man er bij jou past.

Je bent zoveel sterker dan je denkt

Nu denk je misschien dat je zoveel pijn niet aankunt. Maar je bent zoveel sterker dan je denkt. Je kunt dit aan en je komt dit te boven.

Je wereld vergaat niet. Er gaan alleen maar nieuwe werelden voor je open.

En als je het toch niet aankunt om hem ooit weer te zien, kun je hem altijd nog naar de maan sturen: Ben je een bepaalde man zat? Binnenkort kun je hem naar de maan sturen

Reageer op artikel:
Voor alle meisjes die door een break-up gaan: je wereld valt niet uiteen
Sluiten