Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 11 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Oppassen geblazen – break up season is bijna aangebroken dus hoe zit het met je relatie deze kerst?

Relaties stranden het hele jaar door. Maar het is ook zo dat er een aantal duidelijke pieken zijn waarop lovers uit elkaar gaan. Volgens onderzoek zijn we bijna op zo’n piek belandt en je voelt ’em al aankomen (of niet), het is vlak voor én op kerstavond. SERIEUS?!

Kerst is hét moment voor lovers om elkaar de liefde nogmaals te verkondigen. Lieve woorden, prachtige cadeaus en elkaars familie ontmoeten. Het klinkt allemaal behoorlijk romantisch. Maar blijkbaar krijgen veel mensen hier toch koudwatervrees van.

Kerst is blijkbaar het moment om gedag te zeggen tegen je relatie

Uit onderzoek blijkt dat er twee pieken zijn rondom kerst: twee weken voor kerst én notabene, op eerste kerstdag. Hoe kun je het je lover aan doen om hem of haar te dumpen op kerstavond vragen wij ons af maar dat terzijde.

Kerst legt een bommetje onder je relatie

Back to the facts. Het einde van het jaar maakt iedereen altijd een beetje emotioneel. Of je kunt je zelfs een beetje onrustig voelen. Wat gaat er het komende jaar gebeuren én wat wil je eigenlijk in het nieuwe jaar.

David McCandless deed onderzoek op basis van Facebook profielen waaruit hij kon herleiden waarop mensen het vaakst relaties verbreken. En helaas zijn we in een periode gekomen waarin het er niet ál te best voorstaat:

Piek 1: twee weken voor kerst

Twee weken voor Kerstmis is de eerste piek waarop veel stellen besluiten uit elkaar te gaan. Op dit moment gaan veel nieuwe lovers zich afvragen of ze elkaar mee willen nemen naar het kerstdiner met de familie. Zodra je dan voelt dat je daar éigenlijk niet echt zin in hebt kun je niet anders dan de relatie verbreken. Je kunt immers moeilijk wel een relatie hebben maar iemand niet introduceren tijdens kerst. Daarnaast denken veel mensen na over wat ze allemaal willen in het nieuwe jaar. Als de relatie toch in het vakje ‘nee’ valt zit er maar één ding op: uitmaken.

Piek 2: eerste kerstdag

Wie kent het niet, het bekende rondje waarin iedereen stilstaat bij de hoogtepunten en dieptepunten in haar of zijn leven. En daarnaast sta je even stil bij waar je staat in het leven. Uit het onderzoek blijkt dat mensen zich soms tijdens dit moment pas realiseren dat ze nog niet met de ware aan het kerstdiner zitten. Pijnlijk is het wel.

Stress niet te veel over je relatie vriendin

Tuurlijk is het niet zo dat jij nu sowieso wordt gedumpt door je lover. Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat je zélf aan het einde van het jaar iets meer nadenkt over waar je staat in het leven en of je lover wel de persoon is voor 2020. Gelukkig heb je nog even om na te denken en anders gaan wij er vanuit dat jullie heerlijk knus aan het kerstdiner zitten dit jaar.

Meer over kerst:

 

 

Coffemeetsbagel.com

Reageer op artikel:
Oppassen geblazen – break up season is bijna aangebroken dus hoe zit het met je relatie deze kerst?
Sluiten