BREAKING: Tequila helpt je af te vallen

Heb je iets te diep in het tequila glaasje gekeken dit weekend? Waarschijnlijk heb je daar nu spijt van na een lange brakke zondag. Niet doen. Tequila helpt je namelijk af te vallen. Daar hoef je geen spijt van te hebben.

Ja, je hebt het goed gelezen. Tequila helpt je af te vallen. En dat is nog niet alles, het helpt ook om je bloedsuikerspiegel te verlagen (erg fijn voor mensen met diabetes type 2). Deze resultaten kwamen uit een onderzoek uitgevoerd door de American Chemistry Society.

Wat een fijn nieuws vlak voor blue monday (19 januari). Het is agavina die we mogen bedanken. Dit is suiker dat uit de agave plant wordt gehaald en waarmee tequila wordt gemaakt. Agavina zorgt voor een toename in de aanmaak van insuline en verlaagt de bloedsuikerspiegel.

Drinken zonder aan te komen

Agavina wordt niet door het lijf opgenomen in tegenstelling tot fructose en glucose. Daarom kom je er niet van aan. Het heeft het zelfs het tegenovergestelde effect waarbij je gewicht kan verliezen. Alsof dat nog niet genoeg is zorgt agavina ook nog eens voor een vol gevoel waardoor je minder trek hebt en minder gaat eten.

Je zal ons niet horen zeggen dat je nu iedere avond een tequila shot moet nemen. Maar het is wel fijn dat er nu een suiker lijkt te zijn die je niet laat aankomen maar je juist een voller gevoel geeft en een positieve invloed heeft op je lichaam. En daarom is zeker een shotje op blue monday geheel legitiem. Mogen we een hallelujah voor agavina?

Reageer op artikel:
BREAKING: Tequila helpt je af te vallen
Sluiten