Breaking! Vanaf nu is al onze cosmetica dierproefvrij

Je kunt het je haast niet voorstellen. Muisjes, apen en konijnen waarop verschillende cosmetica wordt getest. Ze zijn verzwakt en zitten zielig in een kooitje. Het testen is vaak geheel nutteloos, gezien het effect van bepaalde stoffen op mensen heel anders kan zijn. Maar nu kunnen we eindelijk opgelucht ademhalen, want cosmetica getest op dieren gaan verdwijnen.

Het Europees Hof van Justitie heeft vandaag een uitspraak gedaan waar we allemaal blij van worden: cosmetica die op dieren is getest mag niet langer verkocht worden in Europa. Dat betekent vanaf nu alleen nog persoonlijke verzorging en make-up die dierproefvrij zijn.

Gelukkig was het testen op dieren in Europa al verboden, maar cosmetica die was getest buiten Europa konden we ook gewoon in de winkels zien liggen. Dat gaat drastisch veranderen.

Nog een doorbraak is dat bedrijven voor hun producten ook geen resultaten meer mogen gebruiken van dierproeven die zijn gedaan in andere landen. Het ultieme doel is natuurlijk om dierproeven helemaal uit de wereld te verbannen en over te gaan op proeven die gedaan kunnen worden via data op computers.

Vreugdedansje voor alle diertjes die hiermee gespaard worden.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Wow! L’Oréal gaat zelf huiden printen om hun make-up op te testen

Reageer op artikel:
Breaking! Vanaf nu is al onze cosmetica dierproefvrij
Sluiten