Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 15 feb 2018

Heb heb je een brede kin? Dan ben jij volgens onderzoek avontuurlijker in bed

Sommige mensen hebben een spitse kin. Anderen hebben een brede kin. Beide kinnen zijn prachtig, maar als je tot de laatstgenoemde categorie behoort dan pak jij nóg een voordeel mee.

Heb jij een brede kin? Nou, lucky you. Want dan heb jij gewoon altijd een toptijd tussen de lakens.

Brede kin? Dan ben je avontuurlijker tussen de lakens

Echt waar, vrouwen met grovere gezichtskenmerken, zoals een brede kin, zijn avontuurlijker in bed. Dat lieten Amerikaanse onderzoekers weten aan de Britse Daily Mail.

Voor het onderzoek ondervroegen ze een grote groep jonge vrouwen over hun seksleven en schreven ze bij iedere vrouw enkele gezichtskenmerken op. De conclusie was dat vrouwen met grovere gezichtskenmerken, met name een brede kin, verhoogde seksuele activiteit hebben.

Spannende uitslag. Maar waar heeft dat met elkaar te maken? Testosteron is een hormoon dat rijkelijk aanwezig is bij mannen, maar ook in hele kleine mate bij vrouwen. Een relatief grotere hoeveelheid testosteron bij vrouwen, kan zorgen voor grovere gezichtskenmerken én zorgt ervoor dat vrouwen hun (grote) behoefte aan seks in de praktijk tot uiting laten komen.

Dit zorgt er weer voor dat vrouwen met een bredere kin misschien wel vaker een vrijpartij op de planning hebben staan dan vrouwen met een smallere kin. En dat betekent weer meer ervaring.

Kortom, een brede kin is waanzin tussen de lakens.

Reageer op artikel:
Heb heb je een brede kin? Dan ben jij volgens onderzoek avontuurlijker in bed
Sluiten