Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 9 aug 2019

Breekt je haar snel af? Met deze 7 tips heb je dat probleem niet meer

Als je je haar borstelt schrik je soms van alle haren in je borstel en de afgebroken stukjes haar die je in je wastafel ziet liggen. Ook is je haar aan de onderkant vaak dunner. Terwijl je juist zo graag een volle bos haar wil. Maar geen paniek, die jaloersmakende lokken zijn niet onbereikbaar.

Je haar is aan de onderkant kwetsbaar. Dat is niet gek, want dit is natuurlijk al het vaakst blootgesteld aan dingen als blonderen, kleuren, vaak borstelen, het veelvuldig dragen van elastiekjes en natuurlijk je geliefde stijltang. Toch is het niet leuk, want je wilt een volle, glanzende bos en geen haar dat toeloopt in een smal puntje.

Ook wil je misschien eindeloos lange lokken, maar lukt dit maar niet doordat je puntjes snel afbreken. Gelukkig hebben wij een aantal oplossingen om breekbaar haar te versterken. Hierdoor krijg jij prachtige, sterke lokken.

1. Voed je haar van binnenuit

Niet alleen wat je met je haar doet, heeft effect op hoe je lokken eruitzien. Ook je eetpatroon kan van invloed zijn op je haar. Als je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, zullen je lokken glanzend en sterk zijn.

Denk aan vitamines als C, A, E, B en D. Vitamine E zorgt bijvoorbeeld voor versterking vanaf de wortel en vitamines A en B hebben veel invloed op je hoofdhuid. Een goede conditie van je hoofdhuid is belangrijk om je lokken mooi te houden.

Als je gezond eet zal je haar minder snel afbreken, waardoor je die lange haren krijgt waar je altijd al van droomde.

2. Gebruik zachte elastiekjes

Hoe heerlijk het soms ook is om je haar in een knotje te dragen, elastiekjes kunnen je haar helaas ook beschadigen of zelfs breekbaar maken.

Gebruik je toch elastiekjes, kies dan voor elastiekjes zonder een ijzeren verbindingsstukje als je niet wil dat je haar afbreekt. Bijvoorbeeld de ‘telefoondraadelastiekjes’. Omdat ze zijn gedraaid als een ouderwets telefoonsnoer, glijden ze niet uit je haar en hoef je het haaraccessoire niet vaak om je haar te draaien. Wordt je haar blij van.

3. Versterk je haar met biotine

Je kunt ook je haar versterken tijdens het wassen en verzorgen van je haar, waardoor het minder snel zal afbreken. Een ingrediënt als biotine kan hieraan bijdragen. Dit wordt ook wel vitamine B7/B8 genoemd. De vitamine heeft een versterkende werking op de huid, het haar en de nagels.

Andrélon heeft een verzorgingslijn ontwikkeld, die verrijkt is met biotine. De producten uit die verzorgingslijn – Andrélon Biotin Strength – zorgen dat je haar minder snel afbreekt en je minder haaruitval door haarbreuk zal ervaren. Hierdoor zullen je lokken langer groeien en zal je haar er voller uitzien.

De lijn bestaat uit een shampoo, een conditioner, een masker en een versterkende crème voor extra stevigheid. Zo krijg je een prachtige volle bos haar.

4. Gebruik altijd een conditioner na het wassen

Dit maakt je haar makkelijker doorkambaar. En dat zorgt er weer voor dat je haar minder snel afbreekt als je het eenmaal gaat borstelen (ja, als het droog is).

5. Borstel je haar niet wanneer het nat is

Als je haar nat is, is het kwetsbaarder. Je haren kunnen sneller afbreken als je je natte haar borstelt. Wacht daarom liever tot het droog is.

6. Bescherm je haar altijd als je het föhnt of een stylingtool gebruikt

Ga je in de weer met een föhn, stijltang of krultang? Gebruik dan hittebescherming. Voed je haar ook gedurende de dag met een verzorgend serum. Een serum legt als het ware een ‘laagje’ om je haar om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

7. De tip die je niet wil horen: ga regelmatig naar de kapper

Als je lang haar wil, heb je misschien helemaal geen zin om de puntjes te laten knippen. Maar toch is dat belangrijk als je niet wil dat je haar afbreekt. Een maand na je laatste knipbeurt kan je haar namelijk al gaan scheuren of splijten. Laat daarom regelmatig de puntjes van je haar knippen. Zo heb je gezonde puntjes én je haar wordt nog steeds langer.

In samenwerking met Andrélon

Reageer op artikel:
Breekt je haar snel af? Met deze 7 tips heb je dat probleem niet meer
Sluiten