Love 6 jul 2016 Omani McDaniels

Brief aan de man die niet weet wat houden van betekent

Aan degene die nooit zo van mij heeft gehouden als ik van hem

Ik gaf jou alles wat ik had, maar het was nooit genoeg. Jij zag mij niet. Niet zoals je mij had moeten zien. Ik wilde jouw alles zijn, maar jij wilde dat niet. Zo lang deed ik mijn best om jou van mij te laten houden, zoals ik van jou hield. Zoals ik van jou houd. Maar het was nooit genoeg.

Jij gaf mij het gevoel dat het aan mij lag. Dat als ik mij anders gedroeg jij wel van mij zou houden. Soms liet jij mij een glimp zien van hoe het zou kunnen zijn. Die momenten waren voor mij zo verslavend. Mijn persoonlijke drug, die mij altijd liet smachten naar meer. Maar meer was schaars.

Jij wilde geen vrouw, jij wilde een accessoire

Ik probeerde iemand anders te zijn. Iemand die ik niet was. Iemand die jij wilde. Maar dat was een eeuwige strijd, tussen wie ik voor jou wilde zijn en mijn ware ik. Een strijd die jij toeliet. Jij liet mij mijzelf aanpassen. Jij liet mij mijn eigen vleugels knippen en nam nooit de moeite om mij te zien.

En dat terwijl ik geweldig ben. Jij hebt geen idee hoe geweldig, want jij was te druk met jezelf om mij te zien. Jij wilde geen vrouw, jij wilde een accessoire. Als jij mij had gezien voor wie ik was, had jij nooit zo met mijn gevoelens kunnen spelen.

Als je echt om mij had gegeven, had je mij uit mijn lijden verlost

Je wist hoeveel ik van je hield en toch liet je mij vechten voor jouw liefde, wetende dat ik het nooit zou krijgen. Jij liet mij mijn hart aan jou geven, wetende dat ik nooit de jouwe zou krijgen. Je speelde met mijn gevoelens en gaf mij hoop, wetende dat het hopeloos was.

Misschien dacht je om mij te geven, maar je hield niet van mij. Toch liet je mij geloven dat er een kans zou bestaan dat je dat wel zou doen. Als je echt om mij had gegeven zou je nooit bij mij blijven. Als je echt om mij had gegeven, had je mij uit mijn lijden verlost.

Klaar met het jongetje in volwassenekleding

Jij gaf mij het gevoel dat ik jou niet verdiende. Het gevoel dat ik blij moest zijn, dat jij überhaupt naar mij omkeek. En dat ik niet zo moest zeuren, omdat je zo iemand anders zou kunnen krijgen. Misschien kun je ook wel iemand anders krijgen.

Die persoon mag jou houden, want ik ben klaar met jou. Ik ben klaar met mijzelf kleiner maken, omdat jij niet met een echte vrouw om kan gaan. Klaar met het jongetje in volwassen kleding. Ik ben klaar met mijn best doen om door jou gezien te worden, want ik weet nu dat als jij mij nooit zal zien. En dat is maar goed ook, want ik zie jou nu wel. En het valt tegen.

LEES OOK: Dit is waarom liefdesverdriet echt pijn doet én hoe je de pijn kunt verzachten
heartbreak-770x462 (1)

Reageer op artikel:
Brief aan de man die niet weet wat houden van betekent
Sluiten