Love 29 jun 2016 Omani McDaniels

Brief aan het meisje dat viel voor de man met de grote praatjes

Lieve schat,

Soms kom je iemand tegen die je het gevoel geeft dat je zijn hele wereld bent. Eventjes ben je in totale extase. En vervolgens laat die persoon je keihard vallen.

Je hebt de leukste dates en jullie zijn constant met elkaar in contact. Je hebt het gevoel dat je eindelijk iemand bent tegengekomen die bij je past. Iemand die jou ziet voor wie je bent en die echt voor je gaat. Hij doet alles goed. Maar eigenlijk iets te goed. Alles wat uit zijn mond komt is precies wat je wilt horen, zonder dat je wist dat dat was wat je wilde horen.

Eerst heb je je zelfbeschermingsmuurtje omhoog getrokken. Je bent sceptisch en voorzichtig. Je hartje is wel eens eerder toegetakeld en je wil het niet nogmaals laten gebeuren. Maar hij is zó leuk en hij vindt jou ook zo leuk. Je besluit hem binnen te laten. Je besluit hem toegang tot je hart te geven en voor je het weet ben je gehecht. En dan verdwijnt hij.

Wat heb je verkeerd begrepen? Welke signalen heb je gemist?

Alsof hij een goocheltruc heeft uitgevoerd zo snel is hij verdwenen. De berichtjes zijn steeds sporadischer. Je ziet dat hij ze heeft gelezen, maar hij reageert niet meer. Hij belt niet meer en het is bijna onmogelijk om een afspraak met hem te krijgen.

Er gaan waarschijnlijk allemaal vraagtekens door je hoofd heen. Wat heb je verkeerd begrepen? Welke signalen heb je gemist? Wat had je anders kunnen doen? Vond hij je wel echt zo leuk? Heeft hij iemand anders ontmoet? Zat het allemaal in je hoofd? Meende hij niets van wat hij zei?

Je gaat in je hoofd langs alle gebeurtenissen. Je bespreekt het met vriendinnen en analyseert elk woord dat hij heeft gezegd, elk berichtje dat hij heeft gestuurd. Je probeert met hem in contact te komen. Je probeert zijn aandacht te krijgen op andere manieren. Misschien probeer je hem zelfs jaloers te maken. Je voelt je hopeloos. Je voelt je dom. Je voelt je gebruikt.

De mannen met de loze woorden

Ja, hij gaf meer om zijn ego, dan om jouw gevoelens. Je bent gebruikt door iemand die niet van plan was jou op te vangen, nadat hij jou had gevangen. Je bent gebruikt door iemand die niet om jou gaf, maar om zichzelf. En het jammere is dat dat altijd de mannen zijn die het meest overtuigend zijn. De mannen met de beste praatjes. De mannen met de loze woorden.

Het probleem met deze mannen is dat zij geen idee hebben wat voor schade zij aanrichten. Zij hebben geen idee dat zij jou niet alleen op dat moment pijnigen, maar dat zij ervoor zorgen dat jouw beschermingsmuurtje nóg minder snel zal zakken bij de volgende. En de volgende is misschien wel een oprecht leuk, goed, mooi, lief iemand, die jij verdient.

Scherm jezelf niet af voor de liefde, maar laat de volgende er echt voor werken

Sluit je niet af voor liefde. Laat zulke mannen – die geeneens mannen genoemd zouden mogen worden – jou je niet te lang verdrietig voelen. Geef jezelf zoveel mogelijk liefde en onthoud dat wat hij deed, niets met jou te maken had. Zulke mannen hebben issues en als hij het niet bij jou had gedaan, was het wel iemand anders geweest.

Denk aan de goede dingen die hij deed, de dingen die je leuk vond en eis dat van de volgende man. Scherm jezelf niet af voor de liefde, maar laat de volgende er echt voor werken. Laat hem zichzelf bewijzen, voordat je hem jou hart schenkt. Er zijn namelijk geweldige mannen op deze aardbol, die geweldige vrouwen zoals jij verdienen. Zij zijn niet alleen jagers, zij zijn ook vangers. En zij zijn man genoeg om jou op te vangen, zelfs als je je muurtje omhoog hebt.

LEES OOK: Liefde van A-Z: 6 x hartenpijn terwijl je dat niet verdiende
Pijn-in-de-liefde-770x462

Reageer op artikel:
Brief aan het meisje dat viel voor de man met de grote praatjes
Sluiten