Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 15 mrt 2015

Ha, onderzoek bewijst dat brildagers slimmer zijn

Voor iedereen die ooit een nare opmerking heeft gekregen over zijn of haar bril, deze is voor jullie. Het ziet er naar uit dat jullie het laatste lachen.

Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat mensen met een bril vaak een hogere opleiding doen of hebben gedaan dan mensen zonder bril. 53% van de afgestudeerden in Duitsland heeft ‘myopie’, oftewel slecht zicht. Als je kijkt naar de mensen die hun studie niét hebben afgemaakt, van die groep had maar 24% een bril. Oftewel, de grote van de groep brildragers onder de afgestudeerden is vele malen groter dan de grote van de groep onder de dropouts.

Wat misschien ook leuk is om te weten, onderzoekers ontdekten ook dat mensen met een bril worden aangezien als professioneler, intelligenter en heb je een grote kans om werk te krijgen. Ja natuurlijk, we weten allemaal dat mensen met een bril eerder worden aangezien als ‘nerds’, maar dat het ook daadwerkelijk effect heeft op je carrière, dat is even andere koek.

Voorbeeldje zien? Kim Kardashian zonder bril

En Kim mét bril

Het is daarom ook niet gek dat een Britse studie al eerder aantoonde dat 40% van de mensen soms een nep bril opzet als hij of zij gaat solliciteren.

Kortom, voor iedereen die geen bril heeft, ga er één halen en zwijg voor altijd.

Reageer op artikel:
Ha, onderzoek bewijst dat brildagers slimmer zijn
Sluiten