Briljant! Dit is waarom ie-de-reen een wasknijper op z’n oor zet en jij nu ook

Je kunt, als je ergens last van hebt, veel geld neerleggen voor accupunctuur. Maar dat hoeft niet, want wat nu het internet overgaat is geniaal. Je kunt namelijk zélf accupunctuur toepassen, met een wasknijper.

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor heel veel verschillende soorten klachten. De oorschelp is namelijk een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel en dat betekent dat ieder deel van je oor staat voor andere lichamelijk of psychische problemen.

1. Rug en schouders

Als je last van je rug of schouders hebt, kun je de wasknijper op het bovenste stukje van je oor zetten. Ongeveer een minuutje is genoeg.

2.Organen

Bij hevige interne pijn kun je natuurlijk beter naar de dokter gaan. Maar als je last hebt van kleine kwaaltjes vanbinnen, dan kun je de wasknijper op deze plek zetten.

3. Gewrichten

Ideaal als je last van stijve gewrichten hebt.

4. Holtes en keel

Een verkoudheid die maar niet over gaat? Of wil je er gewoon zo snel mogelijk van af? Dan is het stukje in het midden van je oor de perfecte plek om een wasknijper aan te brengen.

5. Spijsvertering

Last van je darmen, maag of buik? Of toch nog steeds een opgeblazen gevoel na de kerstdagen? Zet dan de wasknijper net boven je oorlel.

6. Hoofd en hart

Je oorlel staat in verbinding met je hoofd en je hart. Er zijn mensen die hiermee hun hoofdpijn kunnen verlichten. Wellicht even proberen voor je een paracetamolletje slikt?

Natuurlijk is soms een doktersbezoek aan te raden. Maar over de wasknijpers: baat het niet dan schaad het niet.

LEES OOK: Waarom mensen die vroeger altijd 6’jes haalden nu het succesvolst zijn

Reageer op artikel:
Briljant! Dit is waarom ie-de-reen een wasknijper op z’n oor zet en jij nu ook
Sluiten