Heb jij een bril? Zo laat je je ogen goed uitkomen

Een bril dragen kan soms voor moeilijkheden zorgen als het op make-up aankomt. Hoe zorg je ervoor dat je ogen eruit springen en welke make-up gaat het beste samen met jouw bril? Je leest het hier.

1. Zet je eyeliner naar de vorm van je montuur

Draag je een dik montuur? Wees dan niet bang om een stevige lijn te zetten. Doe dit zowel onder als boven. Dit gaat misschien een beetje in tegen je gevoel omdat het meteen een heftig effect geeft, maar anders valt je bril uiteindelijk meer op dan je mooie ogen. Je kunt de lijn wat vervagen met een wattenstaafje. Draag je een dun montuur, dan is het mooier om een wat dunnere lijn te zetten op de wimperrand.

2. Draag niet teveel make-up bij een zacht montuur

Hierbij moet je denken aan de nude montuur. Een zachte, pastelkleurige bril gaat het beste samen met een natuurlijke look. Breng bijvoorbeeld een nude kleurige oogschaduw aan, een klein beetje mascara en top het af met een zacht roze blush en een beetje vaseline op je lippen. Is nude niet helemaal jouw ding? Breng dan een dun lijntje aan op de bovenste wimperrand en maak het af met wat mascara. Niet te heftig en toch een eyecatcher.

3. Vergeet de concealer niet

Hoe leuk een bril ook kan staan, het accentueert ook snel je wallen. Vergeet dus niet netjes concealer aan te brengen onder je ogen en vooral aan de binnenkant van je ogen (zijkanten van je neusbrug). Dit zijn namelijk donkere delen van je gezicht. Met een likje concealer klaart je hele gezicht op.

4. Je wenkbrauwen maken je gezicht

Of je nou hele blonde dunne wenkbrauwen hebt of dikke donkere haren, er is nooit een excuus om je wenkbrauwen niet te shapen. Doe dit met een oud schoon mascaraborsteltje of een speciaal wenkbrauwborsteltje en kam de haren naar buiten. Vul vervolgens je wenkbrauwen in met een beetje oogschaduw of een speciaal potloodje die dezelfde kleur heeft als je haar en kam de haartjes weer in de juiste vorm.

Reageer op artikel:
Heb jij een bril? Zo laat je je ogen goed uitkomen
Sluiten