Bring it on: twee zussen met overgewicht verliezen samen 177 kilo door rivaliteit

De zusjes Ira (30 jaar) en Esme (29 jaar) waren tijdens hun jeugd allebei behoorlijk energiek. Ze zongen graag en deden allerlei sportactiviteiten. Alleen toen hun opa kwam te overlijden, zakten ze letterlijk en figuurlijk in elkaar. Ze kwamen het huis niet meer uit en waren allebei depressief. Het enige wat hun nog een beetje opvrolijkte was vettig eten. Maar alles veranderen zes jaar geleden toen ze op een avond allebei dezelfde droom hadden over hun overleden opa.

In de droom vertelde hun overleden opa dat hij teleurgesteld was dat zij hun leven hadden opgegeven. De zusjes vonden het zo bizar dat zij dit allebei hadden gedroomd. Alles was identiek. Zelfs de kleuren en locatie waren hetzelfde.

Op dat moment besloten ze zonder enige twijfel dat ze het depressieve leventje achter zich moesten laten. (Op dat moment wogen ze allebei rond de 150 kilo). Ze moesten hun leven weer op de rails krijgen en ze wisten dat ze dan allereerst moesten beginnen met: gewicht verliezen.

Ira schreef zich gelijk in bij de sportschool en Esme volgde. De competitie was begonnen. Zo waren ze constant bezig met wie het meest gewicht zou verliezen.

De verandering in hun levensstijl

Ze begonnen met fietsen, rennen en gewichtheffen. Er was een positieve strijd want ze moedigden elkaar aan om door te gaan. Ze zijn ook samen een studie gaan volgen omtrent fitness en voeding. Het dagelijkse bord pasta werd vervangen door een gezonde salade. Ira vertelt in een interview: ‘De eerste jaren waren erg zwaar. Maar we hielpen elkaar erdoor heen. We moedigden elkaar altijd aan als de één wilde opgeven’.


Nu zes jaar later

Nu zes jaar later is er nog steeds een gezonde competitie. Ze zijn samen 177 kilo verloren. En dit hadden ze zonder elkaar niet gekund. Op dit moment doen ze beiden modellenwerk en zijn ze ook nog is personal trainer. In een interview vertellen ze dat de rivaliteit het alleen maar leuker heeft gemaakt. Het is altijd positief geweest omdat ze elkaar niet naar beneden haalde. Ze zitten allebei weer vol energie. Een drastische fysieke verandering maar ook mentaal, vertellen ze. En zo zien ze er nu uit:


Reageer op artikel:
Bring it on: twee zussen met overgewicht verliezen samen 177 kilo door rivaliteit
Sluiten