Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 18 jan 2018

Brrr! 16 geluiden waar je onmiddellijk rillingen van krijgt

Je hebt van die geluiden waar iedereen van in elkaar krimpt. Je hoeft er zelfs alleen maar aan te denken en je krijgt al rillingen. Welke is jouw grootste nachtmerrie?

1. Met je nagels ergens overheen gaan

Een schoolbord staat met stip op nummer één. Alleen als je er aan denkt krijg je al rillingen. Gelukkig kom je bijna nooit meer in de buurt van een ouderwets schoolbord.

2. Tandenknarsen

Ook nog eens onwijs slecht voor je tanden. Tandenknarsen zorgt namelijk, net als op pennen en potloden kauwen en het eten van zure dingen, slijtage.

3. Geknak van vingers

Of van iemands nek. Je hebt nooit begrepen waarom mensen dit leuk vinden om te doen.

4. Mensen die krabben

Weer die nagels he, maar dan over huid. Brrr.

5. Andere mensen die eten

Natuurlijk als iemand naast je een appel eet of als je letterlijk de chips in iemands anders mond hoort kraken. Maar eet iemand rustig een boterham met pindakaas, dan krijg jij ook rillingen over je hele lichaam. Misofonie heet dat, als je last hebt van de geluiden van kauwende mensen. Uit een onderzoek van de Northwestern University blijkt namelijk dat mensen die niet tegen eetgeluiden kunnen, heel erg creatief zijn. Dat is dan weer goed nieuws.

6. Op een slak stappen

Een slak met een huisje hè.

7. Het geluid van kopjes die uit de vaatwasser komen

Als je glazen kopjes uit de vaatwasser pakt, voel je onmiddellijk hoe stroef het oppervlak is. Van dat gevoel alleen al krijg je kippenvel. En dan ook nog dat soort van piepende geluid erbij. Argh.

8. Piepschuim

Waarom zitten alle apparaten die je koopt in piepschuim? Kan daar geen andere oplossing voor worden gevonden?

9. Met je tanden over een vork

Dat gaat echt door merg en been. Mensen, stop en eet voorzichtig.

10. Een mes dat over een bord gaat

Dat afschuwelijke piepende geluid, je krimpt ervan in elkaar. Je hebt je vriendinnen opgedragen om voorzichtig te eten en ab-so-luut niet met hun mes hun bord aan te raken als ze iets snijden. Als ze bij jou komen eten, serveer je ze het liefst zoiets als soep. Probleem opgelost.

11. Piepende stift op een whiteboard

Helaas kom je wel vaak in de buurt van een whiteboard. En het geluid van een stipt die op het bord schrijft is ook niet mals. Het piept, niet normaal. Soms drukt iemand te hard en dan word je helemaal gek van binnen.

12. Tandenpoetsen

Mensen moeten echt niet bij je in de buurt komen als ze hun tanden poetsen. Je kunt er zó geïrriteerd van worden dat jij bijna boos wordt. En nee, een elektrische tandenborstel is niet beter dan een handtandenborstel.

13. Thee uit een theepot in een glas schenken

Het lijkt wel of iemand in je theekopje plast. Bah.

14. Zand op stoeptegels

Dat krakende gevoel onder je voeten als je over een stoep of straat loopt waar zand op ligt. En dat geluid: krr, krr, krr. Je loopt nog liever om.

15. Leeg schrapen van pan

Het meest erge is nog wanneer mensen bedenken om dat met een vork te gaan doen. Waarom in hemelsnaam zou je dat met een vork doen?

16. Geluid als je met je handen over een ballon gaat

Ie-hie, ie-hie klinkt het en je wilt alleen maar je handen voor je oren doen.

Reageer op artikel:
Brrr! 16 geluiden waar je onmiddellijk rillingen van krijgt
Sluiten