Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 29 jun 2017

Bubbels! Amsterdam krijgt een cava- en champagnebar

Er zijn genoeg redenen om lekker te proosten: het behalen van jouw diploma, de verjaardag van jouw oma, een nieuwe baan of de opening van een cava- en champagnebar. Komt dat even mooi uit, want in Amsterdam komt er zo'n bar. Goede reden om er een borrel of tien te gaan halen.

In Spanje is het al een groot succes: de champagneria’s waar je ongegeneerd kan genieten van een glas goede bubbels. Daarom is het natuurlijk één groot feest dat dit succes naar Nederland wordt gehaald en vanaf volgende maand Amsterdam een cava- en champagnebar rijk is.

Champagne of Cava?

Even een kleine geschiedenisles over het verschil tussen champagne en cava, aangezien hier soms een verhitte discussie over kan ontstaan. Cava en champagne worden op dezelfde manier gemaakt en zijn daarmee in principe hetzelfde drankje. Het verschil zit het hem in de druifsoorten die ervoor gebruikt worden.

Champagne komt uit de gelijknamige streek in Frankrijk en wordt gemaakt van drie verschillende druivensoorten: chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Cava, daarentegen, is de Spaanse variant van champagne en voor cava wordt meestal een mix van macabeo, parellada en xarel-lo druiven gebruikt.

Salud!

De bar Five Brothers Fat zal zijn deuren voor jouw fancy verslaving wagenwijd open zetten vanaf aankomende maand. De topper van het café zal de can paixano worden, wat een fantastische Spaanse cava zal zijn. Ben jij niet zo’n cava-fan? Dan zijn er in dit café ook heerlijke champagne’s en lekkere cocktails.

En geen enkele borrel begint goed zonder een rijkelijk gevuld maagje; vandaar dat de bar ook heerlijke Spaanse tussengerechten met een twist zal bereiden.

Wanneer het café precies opengaat is nog even een verassing, maar we kunnen jou wel vast vertellen dat de bar op de De Clerqstraat 56 in Amsterdam zal zijn. Nog heel eventjes geduld en dan kan jij in Spaanse sferen op fancy niveau bubbelen in onze hoofdstad.

Bij dit café wil jij ook een kijkje nemen: OH MY: er is een aardbeiencafé in Amsterdam en alles is aardbei

Reageer op artikel:
Bubbels! Amsterdam krijgt een cava- en champagnebar
Sluiten