Bubble braids zijn een hit op Instagram en zo maak je ze zelf

Wil jij jouw haar uit je gezicht houden tijdens de hitte en is een bandana niet echt jouw ding? Dan is het zeker de moeite waard om de bubble braid te overwegen.

We zien deze vlecht massaal voorbij komen op Instagram, dus hoogtijd om zelf eens uit te proberen. Eén geluk: dat is helemaal niet zo moeilijk.

Deze zomer wil je bubble braids

Gezegend met lange lokken? Lucky you! Alleen tijdens warme dagen kan het ook oncomfortabel worden. Daarom is de bubble braid zeker een oplossing: je haar zit niet in je nek geplakt en je ziet er nog steeds verzorgd uit.

Zo maak je ze zelf een bubble braid

Iedereen die een paardenstaart kan maken, kan ook een bubble braid creëeren, pinky promise. Dat is ook waar je mee begint. Kies zelf of je een hoge staart maakt voor een meer sportieve look, of juist laag voor een nonchy uistraling.

Neem nog een elastiekje en breng die een paar centimeter onder de eerste aan. Vervolgens trek je met je vingers zachtjes aan het haar tussen het eerste en tweede elastiekje om het bubbel effect te creëeren.

Hierna breng je weer een derde elastiekje aan en doe je het zelfde met het het haar tussen het tweede en derde elastiek. Dit herhaal je tot je aan de onderkant van je haar terecht bent gekomen. Laat een flink stuk over voor een moderne look.

Om het helemaal af te maken kun je nog een keer aan de bubble ‘trekken’ en eventueel rondom je gezicht wat plukjes loshalen voor een relaxte uitstraling.

Lees ook: