Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 15 okt 2016

Bucketlist: de 17 meest fantastische restaurants op de wereld

Eten maakt ons blij en we vinden het heerlijk om verwend te worden met de meest magnifieke creaties die koks van over de hele wereld ons voorschotelen. Maar aan het bezoek van een restaurant kan heus nog wel een vleugje spanning en sensatie. Eten op grote hoogte of met leeuwen? In deze restaurants wil je absoluut een keer gegeten hebben:

1. Sci-fi Dine-in Theater Restaurant, Disney’s Hollywood Studio’s in Florida

Hier kun je in jaren vijftig stijl dineren terwijl je een oude sci-fi clips ziet op een groot scherm. Terwijl jij aan tafel zit in de vorm van een auto peuzel je de allerlekkerste Amerikaanse burgers op. En: Disney, yeah.

2. El Diablo, Lanzarote in Spanje

In dit restaurant wordt je gerecht klaar gemaakt op een vulkaan van het eiland terwijl jij geniet van het grandioze uitzicht. Het vlees wordt gegrild boven een open put met aardwarmte. Als je het eten goddelijk vindt kun je vragen of je een portie mee mag nemen.

3. Labassin Waterfall Restaurant, Villa Escudero Resort in de Filipijnen

Hier geniet je van lokale gerechten en dineer je aan bamboetafels. Je voeten worden gespoeld door het kristalheldere water van de waterval, dat overigens ook dient als natuurlijke airco. Daarnaast zijn er muziek- en dansshows.

4. The Rock, Michamvi Pingue in Zanzibar

Uit eten gaan bovenop een steen met een adembenemend uitzicht over de Indische oceaan. En neem nog maar een cocktailtje na.

5. The Snowcastle of Kemi, Kemi in Finland

Eet je maaltje op met een temperatuur van -5 graden in een prachtig mooie eetzaal in de sneeuw met ijssculpturen om je heen. Brr, koud, maar wel weer en unieke ervaring rijker.

6. Ali Barbour’s Cave Restaurant in Kenia

Dineren in een grot die verlicht is door ontelbaar veel kaarsen. Wanneer je naar boven kijkt kun je de sterrenhemel zien. Zet deze maar op de bucketlist van je lover.

7. Ithaa Undersea Restaurant, Alif Dhaal Atoll in de Malediven

Mocht je ooit nog eens op de Malediven komen, ga dan hier eten. Dit restaurant ligt vijf meter onder de zee en je kunt er genieten van Europese gerechten terwijl je naar de haaien om je heen kijkt. Panoramisch uitzicht, check.

8. Giraffe Manor, Langata in Kenia

Als je ooit nog eens je ontbijt met een giraffe wilt delen dan is dit je kans. Terwijl jij zit te genieten van je welverdiende croissant kan het zomaar zijn dat een van de giraffen even komt buurten en zijn kop door het raam steekt. Je mag hem dan ook wat te snacken geven.

9. Aiguille Du Midi Restaurant le 3842, Chamonix in Frankrijk

Dit restaurant is klein en intiem én ook nog eens bovenop de berg waar je een prachtig uitzicht hebt op de sneeuwtoppen. Je geniet van producten uit de Alpen als worst en heel veel kaas. Yum.

10. Northern Lights Bar, Ion Hotel in IJsland

Op deze prachtige locatie kun je genieten van het noorderlicht terwijl je van de lokale gerechten smult. Ze houden er ook erg van biertjes, likeurtjes en andere drankjes die in IJsland zijn gebrouwen.

11. Alice in a Labyrinth, Tokio in Japan

Dit is een magisch Alice in Wonderland restaurant. Werkelijk alles in omgetoverd tot de film waardoor het lijkt alsof je zelf Alice bent.

12. Redwoods Treehouse, Warkworth in Nieuw-Zeeland

Voor een speciale gelegenheid zou je hier eens kunnen eten, in dit schattige duurzame hutje. Het is niet goedkoop, maar je kunt er dan de hele dag gebruik van maken samen met familie en vrienden.

13. Hot Air Balloon Restaurant, Culinair in Nederland

Jaja, er staat ook een Nederlands restaurant op je bucketlist. Meesterkok Angélique Schmeinck vertoont haar culinaire kunsten op grote hoogte tijdens een ballonvaart over Nederland. Zij kookt met de hete lucht van de ballon en is de enige op de wereld die dat doet. Een super unieke beleving.

14. Bestrot Chez Rémy, Disneyland Parijs in Frankrijk

Nog meer Disney. Dit restaurant is omgetoverd tot een Ratatouille bistrot. Ze serveren er Franse gerechten als biefstuk met natuurlijk ratatouille die jij verorbert aan een tafel van een jampotdeksel. Alles is hier uitvergroot zodat het lijkt alsof jij je eten als een ratje krijgt geserveerd.

15. Tsavo Lion Restaurant in Bali

Hier staat jouw tafeltje tussen de leeuwen, uiteraard zit er wel glas tussen jouw stukje vlees en het dier, maar dit is absoluut een unieke ervaring. Zo lijkt het net of je in Afrika bent, terwijl je in werkelijkheid met je billen op een tropisch eiland bent.

16. Bicycle Bar in Boekarest, Roemenië

Dit restaurant is gemaakt van donaties van oude fietsonderdelen. Kunstenaars zijn aan het juiste adres want er zijn ook nog tentoonstellingen en muzikale sessies.

17. Ristorante Grotta Palazzese, Puglia in Italië

Grotta Palazzese is absoluut adembenemend mooi. Dit restaurant bevindt zich in een grot met een uitzicht over de zee. Bucketlist. Need we say more?

Lees ook: In dit restaurant kun je aanschuiven voor een eetbare lippenstift

Reageer op artikel:
Bucketlist: de 17 meest fantastische restaurants op de wereld
Sluiten