Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 1 dec 2016

Bucketlist: De intens blauwe Blue Lagoon die iedereen de adem ontneemt

Op één of andere manier zijn wij mensen dol op water. De zee, zwembad, een bad. Allemaal heerlijk. Het is daarom niet zo gek dat we altijd op zoek zijn naar pareltjes. Een van die pareltjes is de Blue Lagoon in IJsland. Een bucketlistbad waar je geweest moét zijn.

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de Blue Lagoon in IJsland. Het lichtblauwe warme water in het zwarte lavalandschap is een fenomeen wat je vrijwel nergens anders kunt meemaken. Maar wat is het nou eigenlijk?

De Blue Lagoon is een spa die zich midden in een lava landschap bevindt. Het wordt gevuld met warm water uit de Svartsengi (zwarte weide) warmwater- en krachtcentrale. Het water komt uit 1800 meter (!) diepte omhoog en heeft een temperatuur van 37 – 39 graden. Heerlijk warm.

Iedere 40 uur wordt het water ververst en er is geen chloor te bekennen. Het water is overigens niet helderblauw maar melkachtig waardoor je er niet doorheen kunt kijken. Op de grond liggen een soort witte steentjes. Dit zijn mineralen met een geneeskrachtige werking.

Beautify’s Lotte reisde af met Reykjavik Excursions naar IJsland om de Blue Lagoon zelf te ervaren. Een ervaring die vanaf moment één magisch was. “Het enorme meer ligt in the middle of nowhere. Tussen alle zwarte stenen zie je de dampen omhoog komen als je aan komt rijden. Als je dan het lichtblauwe water ziet wil je maar één ding: er in, nu.

Het water is heerlijk warm waardoor je de kou niet voelt. Er is een barretje in het water (!) waar je drinken kunt halen, je kunt verschillende klei maskers uitproberen en als je aan de rand gaat hangen kijk je richting niemandsland waardoor je het gevoel hebt dat je helemaal alleen op de wereld bent. Ultieme ontspanning”.

In de Blue Lagoon liggen

De Blue Lagoon is gezond

We haalden het net al aan, de Blue Lagoon heeft een geneeskrachtige werking. Het water bevat zoveel zout, mineralen, algen en kiezelaarde wat een genezende werking heeft op je huid. Bijvoorbeeld mensen met psoriasis hebben hier veel baat bij. Ook de klei die je kunt gebruiken schijnt fantastisch te zijn voor je huid.

Te populair?

Misschien ben jij net zo’n type dat net zoals Lotte een ‘hekel’ heeft aan toeristische trekpleisters. Liever ontdek je alle plekjes die nog niet massaal bezocht worden door alle toeristen en waar je tussen de locals bent.

Toch is een bezoek aan de Blue Lagoon het meer dan waard. Eenmaal in het bad is iedereen ontspannen en er is ruimte genoeg. Dit natuurwonder is een ervaring die je hoe dan ook met eigen ogen gezien wil hebben en voélen. Want de warmte en de zachtheid van het water is heerlijk.

Cheapy

Lotte vloog naar IJsland met WOWair, vanaf 69,95 heb je al een enkele reis naar IJsland. Goed kerstcadeautje?!

N.B. Alle foto’s in dit artikel zijn niét bewerkt

Reageer op artikel:
Bucketlist: De intens blauwe Blue Lagoon die iedereen de adem ontneemt
Sluiten