Budget make-up versus dure make-up. Waar geef jij je geld aan uit?

Ben jij ook niet te stoppen wanneer het gaat over make-up kopen? Het is verleidelijk om mooi verpakte, dure merken te kopen, maar van sommige producten kun je net zo goed de budget variant aanschaffen.

Wij vrouwen geven veel geld uit aan make-up. Want hoe verleidelijk is het om bij een nieuwe oogschaduw ook een matching oogpotlood te kopen. En als je toch bezig bent wil je er ook eigenlijk een nieuwe mascara bij. Alles bij elkaar opgeteld kost het aardig wat. Dus hoe fijn is het als je van sommige producten net zo goed een goedkopere versie kunt kopen omdat er niet tot nauwelijks verschil tussen zit. Wij helpen je kiezen.

Foundation

Bij het kopen van een foundation is het ultiem belangrijk dat de kleur van de foundation precies matcht met de kleur van je huid, en dat het je de perfecte dekking geeft. Ga daarom voor een wat duurdere, maar kwalitatief goede foundation. Het totale make-up plaatje valt of staat tenslotte met een mooie basis.

Onze favoriet? De Dior Star foundation. Een dunne, licht-reflecterende foundation met perfecte dekking.

Lipstick

Als je ergens op wil besparen dan kun je dit bijvoorbeeld doen op lipsticks. Er is zo’n groot aan lipsticks dat er vast ook wel iets voor je tussenzit van een iets goedkoper merk.

Onze favoriet? Caresse lipstick van L’Oréal. Een glanzende, lichtgewicht lipstick met de verzorgende eigenschappen van een lippenbalsem.

BB cream

Een gouden regel om te onthouden is: De make-up die als eerste op je huid komt (en dus gedeeltelijk geabsorbeerd wordt door je huid) moet van goede kwaliteit zijn. Aan een BB cream kun je dus beter iets meer geld uitgeven.

Onze favoriet?Dior Hydralife BB creme. De Beauty balm is hydraterend, beschermend, perfectionerend en egaliserend.

Eyeliner en mascara

Wat betreft eyeliner en mascara kun je best voor de budget varianten gaan. Want ook een goedkope mascara zal je ogen meer laten spreken. Extra leuk: De goedkopere merken hebben vaak eyeliners in opvallende kleuren.

Onze favoriet? De contour clubbing waterproof eyeliner van Bourjois. Leuke felle kleuren die extreem goed blijven zitten en makkelijk opbrengen.

Bronzer en blush

Bronzers en blushers zijn producten die niet kunnen ontbreken in je beauty collectie. Ze geven je gezicht vorm en kleur. Maar ook hierop kun je flink besparen. Hou de regel aan dat je op ‘kleurtjes’ kunt besparen.

Onze favoriet? De blushers van Be Creative zijn sterk gepigmenteerd en blijven goed zitten.

Reageer op artikel:
Budget make-up versus dure make-up. Waar geef jij je geld aan uit?
Sluiten