Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 27 mrt 2018

Budgetproof op reis? Dan is jouw volgende bestemming Krakau

Stedentrips zijn super leuk, maar soms ook rete duur. In Parijs betaal je al gauw 6 euro voor een kopje koffie en in Londen ben je veel geld kwijt aan een overnachting. Voor een budgetproof trip kun je het beste naar een stad in Oost-Europa gaan.

Wil jij met vriendinnen een leuke budgetproof stedentrip maken binnenkort? De jaarlijkse City Costs Barometer heeft een top tien van goedkoopste steden in Europa opgesteld.

De gemiddelde kosten in Krakau

Als jullie goedkoop een reisje willen maken is Krakau voor jullie de beste bestemming. Een biertje kost hier gemiddeld 1,80 euro en je betaald ongeveer 88 euro voor je verblijf in een drie-sterrenhotel tijdens je trip. Dan hou je dus nog héél veel geld over om lekker van te shoppen.

De hele top tien

Je kunt natuurlijk ook naar een van de tien andere goedkope bestemmingen in Europa gaan, want eerlijk is eerlijk een beetje zon (Athene) is ook niet verkeerd.
1. Krakau
2. Vilnius
3. Riga
4. Warsaw
5. Budapest
6. Moskou
7. Praag
8. Athene
9. Lissabon
10. Lille

Amsterdam is het duurst

Overigens is Amsterdam de duurste stad van Europa. Komt vooral doordat hotels hier niet goedkoop zijn.

Lucky us dat wij dichtbij Amsterdam wonen en daar gewoon gratis naartoe kunnen. Of nou ja, niet helemaal gratis, want uit het onderzoek blijkt wel dat het openbaar vervoer in Nederland best duur is…

Reageer op artikel:
Budgetproof op reis? Dan is jouw volgende bestemming Krakau
Sluiten