Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 24 mei 2018

Wil je een platte en strakke buik? Ga dan lekker in de zon liggen, aldus onderzoekers

Heb je een laagje vet op je buik waar je maar niet vanaf komt? Misschien hoef je dan wel nooit meer naar de sportschool te gaan, en is de oplossing makkelijker dan je denkt. Een laagje vet kan namelijk ook het gevolg zijn van een vitamine D tekort, en het enige wat jij daar aan hoeft te doen is lekker in de zon gaan liggen.

Het is bewezen. Mensen met meer buikvet hebben een grotere kans op een vitamine D tekort dan mensen met een afgetraind buikje. De oplossing? Lekker in de zon gaan liggen.

Vitamine D tekort

Vitamine D is belangrijk voor je lichaam (hoor je je moeder zeggen), maar echt. En nu je weet dat een vitamine D tekort misschien wel de reden is van dat laagje buikvet ga je als een malle in de zon liggen. Een beter bron van deze essentiële vitaminen ga je namelijk niet kunnen vinden.

Is dit écht waar?

Er is al vaker onderzoek gedaan naar het verband tussen vet en een tekort aan vitamine D, maar de onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum zijn daar nog een stukje dieper op ingegaan.

Er werd namelijk gekeken naar het vet op bepaalde plekken en het verband tussen een vitamine D tekort. En daaruit blijkt dat buikvet inderdaad het directe gevolg kan zijn van een vitamine D tekort. Waar wacht je nog op? Rol je kleedje uit en neem lekker de tijd om te genieten van de zonnestraaltjes op je lijf.

Toch zin om de sportschool in te duiken? Probeer deze oefeningen dan eens: Met deze oefeningen verbrand je het meeste vet en je kunt ze gewoon thuis doen

Reageer op artikel:
Wil je een platte en strakke buik? Ga dan lekker in de zon liggen, aldus onderzoekers
Sluiten